• Do 31.8.2023 registrácia na získanie počítača pre svoje dieťa

          • Vážení rodičia žiakov v ZŠ a žiakov (študentov) súčasného 1. ročníka gymnázia!

             

            Do konca augusta je možnosť zaregistrovať sa do  projektu Digitálny žiak na získanie PC techniky. Týka sa to žiakov z cieľových skupín v ZŠ a všetkých žiakov súčasného, teda do 31.8. ešte 1. ročníka gymnázia – nevzťahuje sa tu podmienka sociálnej skupiny.

             

            Prosím, venujte pozornosť tejto informácii a registrujte sa na získanie PC.

            Bližšie informácie o projekte zo stránky www.digitalnyziak.sk

             

            Pre koho je projekt určený?

            Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov základných, stredných a stredných odborných škôl. Na jeho konci je žiak schopný študovať digitálne, pripravený naplno rozvíjať svoj potenciál, získavať a zdokonaľovať svoje digitálne zručnosti, a teda uspieť v digitálnej dobe.

            Skupiny oprávnených užívateľov príspevku tvoria štyri skupiny žiakov, pričom sú z veľkej časti tvorené sociálnymi skupinami obyvateľstva v hmotnej núdzi, domácnosťami s nízkymi a podpriemernými príjmami a žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Patria sem:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% mediánu príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti, napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe) *
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre školský rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka osemročných študijných programov

             

            V prípade, že domácnosť spadá do niektorej z kategórií alebo si výpočtom nie ste istí, je potrebné vyplniť registračný formulár na stránke www.digitalnyziak.sk, kde následne realizátor projektu overí v registroch štátnej správy oprávnenosť žiaka z danej domácnosti pre získanie príspevku, o čom bude zákonného zástupcu informovať prostredníctvom SMS správy, odoslanej na telefónne číslo uvedené pri registrácii.

            Preto je nutné, aby ste zadali fungujúce a používané telefónne číslo. 

             

            Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete na www.digitalnyziak.sk .            V prípade, že patríte do skupiny oprávnených užívateľov a chcete získať svoj digitálny príspevok, vyplňte registračný formulár. Neprehliadnite ani sekciu najčastejšie kladených otázok v prípade doplňujúcich otázok neváhajte kontaktovať naše call centrum 

            +421 (0) 232 284466.

             

            Digitálna koalícia — Národná koalícia pre digitálne zručnosti a povolania Slovenskej republiky

            Mlynské nivy 5 821 09
            Bratislava Slovenská republika

            Call centrum +421 (0) 232 284 466  info@digitalnyziak.sk

             

            Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou.

            Viac informácií na www.opii.gov.sk a www.mirri.gov.sk

             

          • Vyplácanie cestovného

          • Oznamujeme Vám, že dňa 13.7.2023 (t.j. štvrtok) budeme vyplácať cestovné dochádzajúcim žiakom, ktorí majú naň nárok v čase od 8:00 hod. do 13:30 hod.

          • Prijatie deviatakov u primátora mesta Spišská Stará Ves

          • Dňa 29.06.2023 prijal primátor mesta Ing. Ján Kurňava v obradnej sieni Kultúrneho domu deviatakov  spolu s riaditeľkou Spojenej školy Mgr. Annou Kromkovou, zástupkyňou riaditeľky Mgr. Máriou Rakovou a triednymi učiteľmi Mgr. Martou Marekovou a Mgr. Jánom Gemzom. Vo svojom príhovore im poďakoval za reprezentáciu školy ako aj mesta. Poprial im veľa šťastia a úspechov v ďalšom pôsobení na stredných školách aj v osobnom živote. Odovzdal im pamiatkové predmety a všetci sa podpísali do pamätnej knihy. Osobitné ocenenie za vynikajúce študijné výsledky počas celej školskej dochádzky a reprezentáciu odovzdal Diane Grivalskej, Sabíne Gurovičovej a Matejovi Kronovi. V školskom roku 2022/23 opustilo lavice deviateho ročníka 38 žiakov.