• Projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III

          • Pedagogický asistent,  sociálny pedagóg, školský špeciálny pedagóg - to sú profesie, ktoré budú pôsobiť aj v tomto školskom roku v našej škole vďaka národnému projektu Podpora pomáhajúcich profesií ako členovia školskéh podporného tímu, ktorého  vychádza z potrieb školy. Tieto profesie sú nápomocné deťom, žiakom pri ich adaptácii na nové prostredie, pri prekonávaní jazykových bariér, žiakom zo sociálne - znevýhodneného prostredia alebo žiakom so zdravotným znevýhodnením s cieľom pomôcť im prekonávať prekážky, aby mohli  v škole uspieť. Vhodným personálnym zabezpečením chceme dosiahnuť rovnaký prístup všetkých žiakov ku vzdelávaniu, aby výchova a vzdelávanie prebiehali v pokojnom, bezproblémovom prostredí, ktoré nebude negatívne ovplyvňovať výchovno-vzdelávacie potreby žiakov. Aktivity, ktoré školský podporný tím realizuje, sa uskutočňujú vďaka pomoci Európskej únie, konkrétne vďaka prostriedkom poskytnutým z Európskeho sociálneho fondu. 

            V MŠ pôsobia 2 pedagogickí asistenti, školský špeciálny pedagóg a sociálny pedagóg. V ZŠ máme 1,5 úväzku sociálny pedagóg a 3 úväzky pedagogický asistent.  

          • Vážení rodičia, vodiči privážajúci svoje deti do školy!

          • Nikoho nechcem poúčať, v akej vzdialenosti zastavovať pred priechodom pre chodcov, kde zastavovať a ako bezpečne jazdiť. Všetci, ktorí jazdíte, máte vodičské oprávnenie  a na jeho získanie ste museli mať aj tieto vedomosti.

            Chcem vás poprosiť o ohľaduplnosť k ostatným účastníkom cestnej premávky, ale hlavne k našim deťom, žiakom  prichádzajúcim do školy pešo. Na plenárnom rodičovskom združení som vám opísala dopravnú situáciu a možné kolízie, ktoré nastávajú ráno pri vašom privážaní detí do školy. Neboli ste všetci na plenárke, preto  vás aj touto cestou chcem požiadať o to, aby ste dodržiavali pri škole dopravné predpisy, nezastavovali svojim deťom na priechode pre chodcov, ktorý je priamo pri bráne školy. Taktiež prosím, neotáčajte hneď po vystúpení svojho dieťaťa z auta, podíďte ďalej ku školskej jedálni a tam otočne, pretože deti prichádzajúce pešo a idúce na priechod pre chodcov, sa ľakajú a uhýňajú otáčajúcim autám. Zatiaľ tu nemáme záľahy snehu, tak sa dá aj uhnúť, ale čo nastane, keď nasneží? Máme s tým skúsenosti z minulej zimy.

            Taktiež vás prosím, prispôsobte rýchlosť jazdy svojho vozidla aj za budovou družiny a telocvične, niektorí tam idete ako na preteky.

            Táto situácia nie je nová,  už dlhšie sa nad tým zamýšľame aj so zriaďovateľom a hľadáme najlepšie riešenie na to, aby neboli ohrozené deti, ale aby sme ani nespôsobili problémy vodičom, ktorí tu bývajú alebo pracujú. Som presvedčená, že keď budeme všetci ohľaduplní a budeme rešpektovať toho druhého, vyhneme sa tomu, aby tu musela byť daná napríklad dopravná značka jednosmerná cesta.

                                                                                                                          Mgr. Anna Kromková, riaditeľka školy

          • Pozvánka na rodičovské združenie

          • ​​​​

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 25.09.2023 t.j. pondelok o 14:30 hod. v školskej jedálni. Po plenárnom rodičovskom združení budú prebiehať triedne rodičovské združenia v triedach.

          • Účelové cvičenie

          • V areáli našej základnej školy dňa 13.9.2023 sa uskutočnili účelové cvičenia pre II. stupeň ZŠ. Prebiehali podľa vopred pripraveného plánu. Žiaci absolvovali 9 zaujímavých stanovíšť, ktoré im tematicky pripravili naši učitelia. Prehĺbili si vedomosti o liečivých, jedovatých a chránených rastlinách Zamaguria, precvičili si správne podanie prvej pomoci, zopakovali si varovné signály a turistické značky spolu s určovaním azimutov. Zaoberali sa aj dezinfekciou, evakuáciou a kontamináciou. Taktiež im boli ponúknuté informácie o správnom triedení kontaminovaného odpadu a edukačný film o kliešťoch s prednáškou, ako sa proti nim chrániť. V rámci športovej prípravy si všetci vyskúšali hod granátom a okrem pozitívneho zdravotného účinku z behu, mali aj podiel na zmiernení hladu vo svete, lebo sa vyzbieralo 220,- eur + 22,- eur štartovné, ktoré sme hneď poslali na zbierkový účet Mary's meals a vďaka tejto sume sa podarilo nakŕmiť 11 detí na celý školský rok. Ďakujeme za pekný priebeh účelových cvičení a za podporu dobrého diela.

             

          • Účelové cvičenie pre 2. stupeň ZŠ

          • Zajtra 13.9. budú mať žiaci 2. stupňa účelové cvičenie, ktoré bude prebiehať na školskom dvore. Zapojíme sa aj do charitatívneho behu s minimálnym štartovným 0,50 centov/žiak. Potrebné je prísť v športovom oblečení a v pevnej nepremokavej obuvi.

          • Voda pre školy

          • Vďaka účasti v Športovej akadémii Mateja Tótha získala naša škola automat, ktorý bude zabezpečovať pitný režim pre všetkých žiakov našej školy. Okrem vody si môžete zakúpiť aj iné dobroty. Milí žiaci, automat je naplnený a k dispozícii bude od zajtra.