• Ako sme nakupovali

          •          Žiaci našej školy sa aj na tomto jarmoku opäť ukázali ako správni investori. Nakupovali všetko, čo peňaženka pustila. Najväčší úspech mali akváriové rybičky. Deti by ich asi aj zjedli. Našťastie sa nám podarilo uchrániť ich pred hladnými pohľadmi a aj ich kúpou sa ukladali centíky na čoraz väčšiu kôpku peňazí. Ani hračky v hanbe neostali.

                   Na tomto dvojdňovom misijnom jarmoku sa nám podarilo vyzbierať 1100,- eur. Všetci nakupujúci a prispievatelia preukázali ducha solidarity a svojou štedrosťou prispeli do zbierky pre ľudí postihnutých zemetrasením na východe Slovenska. Naše peniažky putovali adresne pre postihnuté rodiny študentov z Gymnázia Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou.

                   Ďakujeme všetkým darcom a všetkým, ktorí prispeli k realizácii jarmoku. Nepredané veci použijeme na ďalšie charitatívne účely.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Naša školská knižnica nám dáva priestor na to, aby sme boli výnimoční. Vďaka knihám sa môžeme ocitnúť vo vesmíre, riešiť záhadu či naučiť sa množstvo zaujímavostí.

            ♡Čítanie je dobré pre náš mozog.

            ♡Prichádzame na nové nápady a ľahšie riešime problémy. 

            ♡Zlepšujeme si slovnú zásobu.

            ♡Rozšírime si obzory.

            ♡Dokážeme sa lepšie koncentrovať.

            ♡Získame cenné vedomosti a znalosti.

            ♡Fantázii sa medze nekladú.

            ♡Inšpirujme sa.

            Naši tretiaci sa v tichosti v tento deň ponorili do čítania krásnych autorských rozprávok, vyrobili si záložky do kníh, a z prírodného jesenného materiálu oživili rozprávkovú ježibabu, ktorá bude v Knihuľkove strážiť naše knihy.