• Plavecký výcvik

          • Pre žiakov 6. a 7. ročníka, od 26.9. - 30.9. realizujeme plavecký výcvik v Kúpeľoch Smerdžonka v Červenom Kláštore.

            Keďže v pandemickom období títo žiaci prišli o Školu v prírode, súčasťou ktorej bol aj plavecký výcvik, touto cestou sme im ho nahradili. Dvadsaťtri žiakov túto možnosť využilo a počas celého týždňa budú zdokonaľovať svoj plavecký štýl pod dohľadom inštruktora Sebastiána Tomaľu.

          • Čisté hory a potoky

          • Ako už je dobrým zvykom každý rok, pri relatívne dobrom počasí, 23.9.2022 priložili sme ruku k dielu pre čisté Slovensko. V spolupráci s našim PIENAPom sme sa zúčastnili na akcii „Čisté hory“. Aby tá práca bola kvalitne urobená a mala aj výchovný charakter, dali sme ju našim prácechtivým ôsmakom. Zhostili sa jej s poriadnou dávkou odvahy a humoru, takže okrem upratanej prírody sme po sebe zanechali aj množstvo úsmevných príhod, či prehĺbených vzťahov. Ďakujeme pracovníkom PIENAPu a aj našim pedagogičkám, ktoré sa postarali o bezpečnosť nás všetkých a dohliadli na to, aby sme všetko špinavé šatstvo úspešne doniesli domov a aby sa nikto nestratil, ani neprišiel k úrazu. Veríme, že budúcoroční ôsmaci si z nás zoberú príklad a táto úspešná akcia bude mať pokračovateľov. 

          • Biela pastelka už tento piatok!

          • ​​​​​B​​​iela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            V piatok 23.9.2022 bude aj naša škola patriť k tým, ktorým nie je osud ľudí so zrakovým postihnutím ľahostajný. Naši koordinátori Bielej pastelky budú v triedach informovať žiakov, ktorí môžu prispieť a pomôcť dobrej veci.

            Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

          • Začiatok školského roka.

          • Skončil sa čas oddychu a leňošenia. 5.9.2022 sa otvorili brány našej školy. Pani riaditeľka privítala našich prváčikov, ktorí po prvý krát zasadli do školských lavíc.