• KONEČNE ŠPORTUJEME

          • Po veľmi dlhej prestávke, zapríčinenej pandémiou Covid 19, rozbehli sa v našom okrese športové súťaže.

            Naša škola sa pravidelne zapája do športových súťaží, ktoré sú v našom okrese. Reprezentanti našej školy dosahujú v rámci okresu dobré výsledky.

            V tomto školskom roku súťaží bolo oveľa menej ako pred pandémiou. Zmenila sa štruktúra súťaži. Škoda, že pre starších žiakov veľa súťaži oproti minulosti vypadlo. Nie je to chyba v našom okrese, ale nariadenie na zníženie súťaži prišlo z MŠVVaŠ.

            V tomto roku sme sa zapojili do týchto súťaží.

            Stolný tenis

            Úroveň stolného tenisu v našej škole oproti minulosti poklesla, žiaci akoby strácali záujem o tento šport. Boli sme baštou stolného tenisu v okrese.

            Na majstrovstvách okresu naši žiaci obsadili v kategórií dievčat 4. miesto a v kategórií žiakov 5. miesto. Reprezentovali nás : L. Kovalčíková, S. Zavacká, J.Kronová, R. Horník, D. Zelina, A. Soska.

             

            Vybíjaná

            Dievčatá našej školy na majstrovstvách okresu obsadili 3. miesto. Reprezentovali nás : F. Budzáková, K.Budzáková, Ch. Čarnogurská, S. Galliková, M. Holbusová, A. Irhová, Mi. Krettová, Ma. Krettová, K. Mačutková, S. Mačutková, S. Novotná, L. Semančíková.

             

            Atletický štvorboj

            V tomto roku sa po prvýkrát konala súťaž v atletickom štvorboji. Doteraz to bola súťaž v atletike pre 10-členné družstvá dievčat a chlapcov. Teraz každý jednotlivec musel absolvovať štyri disciplíny : beh na 60 metrov, beh na 1000 metrov chlapci / dievčatá 600 metrov, skok do diaľky, hod kriketovou loptou.

            V súťaží chlapcov nás reprezentovali :Lukáš Maličký – celkovo obsadil 8. miesto, Matúš Kromka bol 12., Dávid Zelina 27.

            V súťaži dievčat – Klaudia Mačutková bola 16., Frederika Budzáková 25., Karolína Budzáková 33.

             

            Florbal

            V súťaži chlapcov naše družstvo nepostúpilo do okresného finále, keď v skupine v Lendaku osadilo 2. miesto. Reprezentovali nás : M. Gallik, J. Horník, R. Horník, R. Kozub, M. Kron, L. Maličký, M. Michlík, Š. Novotná, K. Zavacký, D. Zelina

            V súťaží dievčat taktiež naše nepostúpili do okresného finále, keď v skupine vo Veľkej Lomnici obsadili taktiež 2. miesto. Reprezentovali nás : S. Gurovičová, L. Kovalčíková, Z. Kronová, K. Mačutková, M. Marhefková, D. Novotná, S. Stuchlaková,S. Galliková

             

            Bedminton

            V súťaží dievčat naše dievčatá obsadili 3. miesto. Reprezentovali nás : D. Novotná, V. Cherkasová, V. Kosturáková.

            Chlapci v zložení R. Kozub, M. Kron obsadili 5. miesto

             

            McDonald Cup

            Aj naši tretiaci a štvrtáci reprezentovali našu školu v súťaži miešaných družstiev. Po postupe zo skupiny v okresnom finále obsadili 4. miesto. Reprezentovali nás K. Fečundová, S. Grivalská, M. Halčín, M. Horník, M. Kočinský, R. Kozub, M. Malecký, B. Michlík, M. Pješčák, M. Zahoranský

             

            Malý futbal

            V malom futbale mladších žiakov naši futbalisti postúpili na majstrovstvá okresu, kde obsadili 3. miesto. Reprezentovali nás : M. Hamráček, J. Kostka, L. Maličký, M. Michlík, J. Mýtnik, Š. Novotný, J. Regec, T. Vnenčák

            A na záver to najlepšie. Naše dievčatá v malom futbale mladších žiačok na majstrovstvách okresu obsadili 1. miesto a vybojovali si postup na majstrovstva kraja, kde vybojovali veľmi pekné 4. miesto. Reprezentovali nás : F. Budzáková, K. Budzáková, L. Budzáková, Ch. Čarnogurská, S. Galliková, A. Irhová, K. Mačutková, M. Režnická, L. Semančíková.

             

            Všetkým reprezentantom našej školy patrí úprimné poďakovanie za vzornú reprezentáciu.

             

          • Školský výlet žiakov 6. ročníka

          • 44 žiakov 6.ročníka sa po dlhšej Covid prestávke zúčastnilo školského výletu do Bardejova. Na historickom namestí navštívili mestskú radnicu, baziliku svätého Egídia, vyšli aj  po 180 úzkych  schodoch na jej  vyhliadkovú vežu, odkiaľ videli krásny výhľad na námestie a jeho okolie. Neskôr sa presunuli do expozície Príroda a expozície Ikony, kde videli rôzne zaujímavé exponáty a mohli si zazvoniť zvonom na miniatúre  dreveného kostolíka. Po obedňajšej prestávke a presune pokračovali v spoznávaní v areáli  Bardejovských Kúpeľov a skanzene ľudovej architektúry. Plní zážitkov, úsmevov, s mobilmi plnými fotografí a s čerstvo upečenými kúpeľnými oblátkami, sa podvečer vrátili domov.

          • Deviatacký výlet

          • 18. 5. 2022 sme so žiakmi deviateho ročníka v rámci školského výletu navštívili mesto Košice. Najskôr sme sa obzreli za nie tak dávnou históriou v Múzeu obetí komunizmu, potom sme absolvovali prehliadku Dómu sv. Alžbety. Niekoľkí žiaci vystúpili s p. učiteľkou Vnenčákovou aj na vežu pri Dóme, bola to pre mnohých z nich silná skúška odvahy, lebo tam vedú točité úzke a strmé schody. No vyplatilo sa, výhľad zhora bol dostatočnou odmenou. Popoludnie sme zamerali prírodovedne, strávili sme ho v ZOO a v Dinoparku. Prialo nám aj počasie, slnečný deň ukázal Košice v plnej kráse, hoci vietor nám strapatil vlasy (nielen na veži).

            Výlet sme si užili o to viac, že sme mali dva roky „covidovú“ výletovú pauzu. Sme radi, že budeme mať pekné spomienky na poslednú väčšiu spoločnú ročníkovú akciu zo základnej školy. Všetci sme sa vrátili spokojní, bez zranení a s príjemnými zážitkami so spolužiakmi.

          • Krajské kolo

          • Dňa 21.4.2022 sa uskutočnilo v Prešove krajské kolo FO v kategórii E. Našu školu reprezentoval v tejto súťaži žiak 9. ročníka Samuel Cisko, ktorý sa v okresnom kole umiestnil na 1. mieste. Ani vo vyššom kole nesklamal a vo výsledkovej listine patrí k úspešným riešiteľom krajského kola tejto náročnej súťaže. Gratulujeme.

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            v súlade s  § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení neskorších predpisov  Vám oznamujeme, že  18. mája 2022 /t.j. streda/ bude rozhodnutím riaditeľky Spojenej školy udelené žiakom 7. a 8. ročníka riaditeľské voľno.

            Riaditeľské voľno je udelené z organizačných dôvodov – Testovanie 5 2022.  

            Z obedov je potrebné sa odhlásiť, alebo si obed prevziať.

            Za porozumenie ďakujeme.

          • Matematická olympiáda

          • 12.04.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády. Do okresného kola postúpili z našej školy 8 žiaci. Jedna žiačka okresné kolo neabsolvovala pre nemoc.

            Ostatní žiaci: Aneta Švienta (6A), Daniel Poláček(6A), Chiara čarnogurská (6B), Barbora Gurovičová(6B), Jakub Mýtnik(6B), Matúš Zibura(7B), a Kristína Jarkulišová(8B) v predpísanom časovom limite riešili zadané príklady.

            Veľmi nás potešilo, že 4 z nich sú úspešnými riešiteľmi OK MO a dokonca Anetka Švienta získala krásne 1. miesto.

            Úspešní riešitelia sú: Daniel Poláček, Chiara Čarnogurská a Barbora Gurovičová.

            Všetkým srdečne gratulujeme a prajeme do budúcna veľa chuti, elánu a odhodlania popasovať sa s príkladmi na matematickým súťažiach. Môžeme len dúfať, že rady týchto múdrych žiakov rozšíria ďalší šikovní žiaci.