• DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

            Po úspešnom školskom kole sa 14.2.2017 Ester Švienta a Diana Kosturáková, žiačky 8.A triedy, zúčastnili okresného kola Dejepisnej olymliády v Kežmarku. Zo zúčastnených 15 žiakov v kategórii D obsadili - Ester pekné 4. miesto s  80,5 bodmi a Diana 10. miesto so 67,5 bodmi. Obe mali viac ako 60 bodov, teda sú úspešné riešiteľky. Ich výsledok si ceníme o to viac, že je to náročná vedomostná súťaž, ktorej predchádzala svedomitá príprava. 


             

          • Š K O L E N I E   P O S K Y T O V A N I A    P R V E J   P O M O C I

            Vzdelávanie žiakov v poskytovaní prvej pomoci pokračovalo aj v stredu 15.2.2017, kedy žiakov ZŠ a Gymnázia, ktorí navštevujú krúžok Prvej pomoci, prišiel už po niekoľkýkrát vzdelávať pracovník Rýchlej zdravotnej služby v Spišskej Starej Vsi p. Marek Olexa. Obohatil tak našich žiakov o mnohé vedomosti a podelil sa s nimi o svoje skúsenosti, ktoré nadobudol pri záchrane ľudských životov v rámci svojej profesie.

          • Z D R A V O T N Á   P R Í P R A V A

            V pondelok 13.2.2017 sa k nám na krátku chvíľu vrátili naše bývalé žiačky Lucka Mašlonková, Klaudia Brejčáková a Lucka Galovičová, ktoré sú v súčasnosti študentkami Strednej zdravotnej školy v Poprade, aby sa s našimi žiakmi podelili o svoje vedomosti v oblasti zdravotnej prípravy. Za výdatnej pomoci svojej spolužiačky zo Spišskej Belej predviedli žiakom 7. ročníka ZŠ teoreticky, ale aj prakticky poskytovanie prvej pomoci pri rôznych druhoch poranení. Patrí im naša vďaka. Dúfam, že nás nenavštívili poslednýkrát a budeme radi, keď sa k nám  takto budú vracať viacerí naši bývalí žiaci, aby sa pochválili so svojimi úspechmi pri svojom ďalšom vzdelávaní.

                                                                                                                             

          • „Snehovačka“

            Keďže nám pani zima v tomto roku uštedrila veľmi bohatú snehovú nádielku, tak sme sa rozhodli, že to príjemne využijeme. V utorok 31. januára sme sa v rámci voľného času v ŠKD išli sánkovať. Žiaci neváhali a doniesli si do školy všetko možné, na čom sa čo len trochu dalo kĺzať, či šmýkať. Teplo sme sa naobliekali a poďho na kopec pri škole. To bolo radosti! Líčka nám síce mrázik do červena vyštípal, ale nikomu z nás to neprekážalo. Do školy sme sa vrátili poriadne vymrznutí, ale šťastní, že sme strávili veľmi pekné a zábavné popoludnie.

                                                                                                                                                                                     Mária Raková

             

             

          • 2 % dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Základná škola:

            Rodičovské združenie pri Základnej škole, Štúrova 231/123, Spišská Stará Ves

            Občianské združenie

            Identifikačné číslo: 173196170241