• Pilotný ročník Misijného jarmoku

          • Pilotný ročník Misijného jarmoku, ktorý prebiehal v dňoch 14. 10.2019 – 18. 10.2019 v telocvični ZŠ sa skončil s celkom dobrým úspechom. Približne 120 darcov prinieslo mnoho vecí vhodných na predaj, za čo im srdečne ďakujeme. Do realizácie jarmoku sa zapojili mnohí žiaci a učitelia, každý pomohol ako najlepšie vedel. Všetci pomáhali s úprimným záujmom o vec. Všetkým za to patrí veľká vďaka. Predajom darovaných vecí sme na podporu misijných projektov v Afrike získali 750,50. Táto suma bude v plnej výške poukázaná na účet Pápežských misijných diel. Ešte raz veľká vďaka za váš ochotný prístup a záujem pomôcť dobrej veci.

          • Exkurzia siedmakov

          • 10. 10. 2019 sme s našimi siedmakmi absolvovali tradičnú literárno-dejepisno-výtvarnú exkurziu do Kežmarku a Strážok. Najskôr sme navštívili lyceálnu knižnicu, kde  boli žiaci milo prekvapení knižným bohatstvom, európskym klenotom, ktorý máme tu pod Tatrami. Potom sme si pozreli drevený artikulárny evanjelický kostol i nový evanjelický kostol. Históriu sme ďalej vnímali aj v Kežmarskom hrade. Nakoniec sme sa umelecky naladili v Kaštieli v Strážkach, kde sme si pozreli obrazy Ladislava Medňanského, učiteľa nášho rodáka Ferdinanda Katonu.

            Dobrý pocit z exkurzie umocnilo i celkom pekné októbrové počasie. To nám prialo i peknými výhľadmi na Tatry, nielen z veže Kežmarského hradu.

          • Šarkaniáda

          • Žiaci z ŠKD využili krásne slnečné počasie a 1. októbra sa vybrali na kopec za školou púšťať si šarkanov. Očakávania detí boli veľké. Do kopca priam vybehli a hneď chceli otestovať svojich šarkanov. Techniku púšťania si museli  natrénovať. Najprv boli aj slzičky, keď sa šarkanovi lietať nechcelo.  O to väčšia radosť bola, keď šarkany vyleteli do vzduchu a niektoré si lietali krásne a vznešene po oblohe ako keby mávali slnku. Ak by sme nemuseli odísť domov, určite by si šarkany lietali až do tmy. Veríme, že o rok si to opäť zopakujeme.

          • ČISTÉ HORY 28.9.2019

          • 41.ročník verejnoprospešnej akcie Čisté hory, ktoré každú jeseň organizujú Štátne lesy Tatranského Národného parku, sa  ako každý rok konala aj v Červenom Kláštore. Tejto akcie sa zúčastnili okrem žiakov z Haligoviec aj žiaci našej školy pod vedením Mgr. Márie Rakovej  a Mgr. Maye Howard. V počte 26 sa nám podarilo vyzbierať neporiadok po turistoch. Sme radi, že odpadkov bolo menej ako po iné roky.  Za odvedenú prácu dostali žiaci občerstvenie, teplý čaj, knihu Pieniny, i pohľadnicu. Tešíme sa na Čisté hory, ktoré sa pravidelne konajú v apríli a ktoré organizuje Správa Pieninského Národného parku. Sme radi, že i tento rok môžeme skonštatovať, že našim žiakom nie je príroda ľahostajná. Ďakujeme všetkým zúčastneným za účasť. (Raková, Howard)

          • Perinbaba v Spišskom divadle

          • Perinbaba, múdra starenka, ktorá sype na zem sneh, zachráni malého Jakuba pred Zubatou a vychováva ho vo svojom svete, kde sa zastavil čas a ľudia starnú len veľmi pomaly. Tento príbeh sme si vychutnli v podaní profesionálnych hercov Spišského divadla.

          • Riaditeľské voľno žiakov ZŠ

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje rodičom a žiakom organizačnej zložky ZŠ, že dňa 10.9.2019 budú mať žiaci ZŠ riaditeľské voľno. Je to bezpečnostné opatrenie z dôvodu navážania betónu na športovú plochu.

            Všetci žiaci sú odhlásení 10.9.2019 z obeda. V prípade, že máte záujem o obed, je potrebné dnes, t.j. 9.9.2019 do 14.00 hod . nahlásiť svoj záujem o obed a zaplatiť 1,20€ v hotovosti vedúcej školkej jedálne. Tento obed nie je možné prihlásiť cez aplikáciu. 

            ŠKD bude v prevádzke od 8.00 do 15.00. Záujem o ŠKD treba nahlásiť vychovávateľkám ešte dnes, najneskôr pri odchode žiaka z ŠKD dňa 9.9.2019. Žiaci do ŠKD a na obed  prichádzajú  zozadu od MŠ alebo po Tatranskej ulici, aby nenastala kolízia s betonárskymi autami. 

            V prípade, že nahlásite svoje dieťa do ŠKD (žiak 1.-4. ročníka) je nutné, aby bol  žiak  prihlásený na obed. V takomto prípade žiak za obed neplatí, je to brané, ako keby bol na vyučovaní. /Týka sa to žiakov, ktorí už chodia na obedy a majú vysporiadané všetky náležitosti okolo oodoberania obedov / prihláška, sankčná záloha../.

            V stredu bude riadne vyučovanie.

          • Bezpečnostné opatrenie na 9.9.2019

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

             

            Ako ste si všimli, na školskom dvore je stavenisko, pripravuje sa veľké športovisko- klzisko, na ktoré by mali v pondelok 9.9.2019 za priaznivého počasia navážať betón. Počasie je však neisté, podľa predpovede má pršať, ani stavbyvedúci nevie na 100 % povedať, že budú betónovať, preto ideme túto situáciu riešiť takto:

            V prípade, že tu budú betonárske autá, premávku pred školou budú regulovať prevádzkoví zamestnanci mesta. Rešpektujte ich pokyny!

            Bolo by vhodné,  keby rodičia privážali svoje deti  po Tatranskej ulici, žiaci by tak mali  ľahší prístup ku zadnej a bočnej  bráne, a nenastali by prípadné kolízie s nákladnými autami.

            Žiaci 1. a 2. ročníka prichádzajú do budovy zozadu. Vstup do hlavnej budovy školy aj pre žiakov bude v pondelok, 9.9.2019, ak tu budú ťažké autá s betónom,   cez bočný vchod. To je ten, ktorým chodia zamestnanci školy.

            Prosím, rešpektujte tieto pokyny, dbajte na svoju bezpečnosť a bezpečnosť iných, aby sme predišli tragédii.

            Ďakujem za dodržanie pokynov.

             

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020

          •  Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves  oznamuje, že  slávnostné otvorenie školského roka 2019/2020 bude 2.9.2019 o 9.00 hod v kultúrnom dome v Spišskej Starej Vsi (po sv. omši).

            Po otvorení idú žiaci do školy, každý do svojej organizačnej zložky, kde budú dostávať učebnice. Prosím žiakov, aby si priniesli aj prezuvky a dochádzkový číp.  

                         

          • Koniec školského roka

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že ukončenie školského roka prebehne v piatok 28.6.2019 o 9.00 hod. O 8:00 majú žiaci možnosť zúčastniť sa slávnostnej svätej omše vo farskom kostole. Zároveň verejnosť pozývame na slávnostnú akadémiu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 27.6.2019 o 14:00 v kultúrnom dome.

          • MATEMATICKÉ SÚŤAŽE

          • MATEMATICKÝ  KLOKAN

            Žiaci našej školy riešili medzinárodnú  súťaž Matematický klokan. Súťaž prebiehala v školskej jedálni 21.marca 2019. Test pre žiakov 2. – 4. ročníka (kategória Klokanko 2, Klokanko 3, Klokanko 4) pozostáva z 18 úloh a trvá 45 minút. Pre žiakov 5. – 9. ročníka (Školák 5, Školák 6, Benjamín 7, Benjamín 8, Kadet 9) pozostáva z 24 úloh a trvá 60 minút. Výsledky testu žiaci píšu do odpoveďových hárkov. Diplom úspešného riešiteľa dostáva 20 % najúspešnejších riešiteľov.

            Z našej školy riešilo Klokan 55 žiakov. Z toho bolo 12 úspešných riešiteľov

            Úspešní riešitelia:

            Daniel Poláček 3.A, 87,8 %, školský šampión

            Slávka Pisarčíková 5.A, 81,7 %

            Diana Grivalská 5.A, 85,8 %

            Samuel Poláček 5.A, 80,8 %

            Sabína Gurovičová 5.B, 81,7 %

            Samuel Cisko 6.A , 90,0 %

            Matúš Mačutek 6.B, 85,0 % ,

            Timotej Baran  8.A, 86,7%

            Damián Gurovič 8.B, 87,5%

            Barbora Staneková  8.B, 80,8%

            Miroslav Bednarčík  8.B  84,2%

            Filip Majerčák  8.B  87,5%

             

            MAKS

            Do 25. ročníka celoslovenskej súťaže Maks sa v tomto školskom roku zapojili 2 žiaci a 7 dvojíc žiakov. Žiaci riešili počas roka 8 kôl úloh. Úlohy žiaci posielali cez Internet.

            MAKSiDIPLOM  získali žiaci Dávid Záleš 8.A, Barbora Staneková 8.B, Natália Žembovičová 8.B, Gregor Kuchta 9.A

            Všetkým súťažiacim srdečne gratulujeme.

          • Spoznaj svoj región

          • Žiačky Emma Gurovičová - 8.A, Sarah Nedoroščíková - 8.A a Zuzana Kaprálová - 9.A reprezentovali našu školu v súťaži Spoznaj svoj región, ktorá sa konala v kaštieli, v Strážkach 6.6.2019. Hoci je to  veľmi náročná súťaž, dievčatá  obsadili  pekné 3. miesto. Jednou z úloh bolo doniesť aj kroj zo svojej obce a opísať ho. V tejto úlohe dievčatá prezentovali a zviditeľnili osturniansky kroj. Zo súťaže si odniesli hodnotné ceny, ale aj menší smútok, že súťaž neskončila tak, ako prebiehala do polovice, lebo dovtedy si udržiavali prvé miesto.

          • Zamagurský slávik 2019

          • Dňa 22. mája 2019 sa v priestoroch ZŠ Kráľovnej Pokoja konal 15. ročník speváckej súťaže "Zamagurský slávik". Do súťaže sa zapojili žiaci 5 škôl zo Zamaguria. Súťaže sa každoročne zúčastňujú aj žiaci našej školy a ako inak ani tento rok nebol výnimkou.
            "Zamagurský slávik" sa niesol v duchu regionálnych (goralských) a slovenských ľudových piesní.  Súťaž prebiehala v 3 kategóriách. Našu školu reprezentovali tri žiačky: Laura Zelinová – 1. miesto v 1. kategórii , Ema Urbaňáková – 1. miesto v 2. kategórii, Karin Kaňuková – 2. miesto v 3. kategórii.

            Našim žiačkam gratulujeme a  poďakovanie za prípravu na súťaž patrí aj pedagógom ZUŠ.

          • MATEMATICKÉ SÚŤAŽE

          • V školskom roku 2018/2019 sa žiaci našej školy zapojili do  matematických súťaží.

             

            MATEMATICKÁ  OLYMPIÁDA

            Školské kolo v kategórií Z5 - Z9 riešilo 47žiakov, z toho bolo 12 úspešných riešiteľov.

            Okresné kolo riešilo  11 žiakov, z toho bolo 5 úspešných riešiteľov.

            Úspešní riešitelia: kategória Z5:  Diana Grivalská  5. miesto

                                          kategória Z6:  Samuel Cisko  2.miesto

                                          kategória Z7 : Paula Compľová  4.miesto

                                          kategória Z9: Gregor Kuchta  2. miesto

                                                                 Diana Trulíková  4. miesto

            Krajské kolo v kategórií  Z9 riešili 2 žiaci, z toho 1 úspešný riešiteľ

            Úspešný riešiteľ: kategória Z9: Gregor Kuchta

             

            PYTAGORIÁDA

            Školské kolo v kategórií P3 – P8 riešilo 95 žiakov, z toho bolo 29 úspešných riešiteľov.

            Okresné kolo riešilo 17 žiakov, z toho bolo  8 úspešných riešiteľov.

            Úspešní riešitelia: kategória P3:  Šimon Novotný 6.miesto

                                                                 Jakub Mýtnik 7.miesto

                                                                 Aneta Švienta  11. miesto

                                                                 Daniel Poláček 13. miesto

                                          kategória P5:  Jáchim Martančík 9. miesto

                                                                 Diana Grivalská  11. miesto

                                          kategória P6:  Samuel Cisko 4. miesto

                                          kategória P8:  Barbora Staneková  6. Miesto

            Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme.

          • Slávici z lavice - okresné kolo

          • V piatok, 12. apríla reprezentovali na okresnom kole súťaže Slávici z lavice našu Spojenú školu tri žiačky. Monika Holbusová sa v početnej konkurencii prvej kategórie (1.- 4. ročník) predstavila piesňou od Phila Collinsa z filmu Tarzan v slovenskej úprave. Šiestačka, Vanesa Kosturáková  (kategória 5.- 6. ročník) zaspievala za klavírneho doprovodu pána učiteľa Dávida Baku pieseň od slovenskej speváčky Kristíny. Napriek tomu, že sa dievčatám v týchto dvoch kategóriách nepodarilo obsadiť medailové pozície, odniesli si zo súťaže výbornú skúsenosť.

            Prvé miesto si vo svojej kategórii  (žiaci starší ako 15 rokov) vyspievala gymnazistka Lenka Kováčiková. Pri piesni Keby si bol môj od Jany Kirschner ju doprevádzala na gitare pani učiteľka Lívia Frankovská. Krajské kolo, na ktorom bude mať po dlhom čase zastúpenie aj naša škola, sa uskutoční 26. apríla v Prešove.