• Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            zajtra 30.6.2022 sa uskutoční slávnostné ukončenie školského roka ďakovnou sv. omšou v kostole v Sp. St. Vsi o 8:00 hod. O 9:00 bude vyhodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov v triedach s triednymi učiteľmi. Všetkým prajeme príjemné prežitie letných prázdnin.

          • ENGLISH STAR

          • ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Tento rok sa súťaže zúčastnilo 12 žiakov našej školy. Medzi najúspešnejších riešiteľov patria Chiara Čarnogurská (95%), Tamara Strnadová (95%), Michal Kušnirák (93%) a Slávka Pisarčíková (92%).

          • Prvácka pasovačka

          • Na Deň detí 1.6.2022 sa v školskej jedálni ZŠ uskutočnilo slávnostné pasovanie prvákov. Žiaci 4.ročníka si pre našich prváčikov pripravili zaujímavé úlohy, ktoré ich mali preveriť v šikovnosti, pozornosti, rýchlosti a vytrvalosti ale aj v doteraz získaných vedomostiach z matematiky a čítania. Moderátori Krišpín Magyar a Timea Goldschneiderová sa chopili mikrofónu a vtipným komentovaním programu, rozveseľovali všetkých prítomných. Ten sa niesol v znamení nešikovných rozprávkových postavičiek Pat a Mat, ktorých predstavovali štvrtáci a ktorí kazili úlohu za úlohou. Naši šikovní prváci im pomáhali naprávať spôsobenú katastrofu a všetko dali na poriadok.

            Po splnení všetkých úloh prevzala slovo pani riaditeľka, ktorá žiakov pochválila za perfektný výkon a chopila sa pasovacej ceruzky, aby každého prváka prijala do cechu prvákov. Žiakov, okrem dobrého pocitu zo splnených úloh potešil aj certifikát prváka, malý darček a potlesk od rodičov, ktorých sme po pandemickej prestávke mohli konečne privítať medzi nami. Túto jedinečnú udalosť zachytila fotoaparátom naša žiačka z 9.A Barbora Vnenčáková.

          • Školský výlet

          • Streda 1. júna sa niesla v našej škole v znamení oslavy Dňa detí. Žiaci 7.B, 8.A a 8.B triedy v tento deň absolvovali školský výlet do Rožňavy.

            Našou prvou zastávkou bola Ochtinská aragonitová jaskyňa, ktorá sa nachádza v Ochtinskom kryptokrase na severozápadnom svahu Hrádku v Revúckej vrchovine medzi Jelšavou a Štítnikom. Jej dĺžka je 300 m, je európskym unikátom a má nádhernú aragonitovú výzdobu.

            Následne sme sa presunuli do Rožňavy, kde sme navštívili Banícke múzeum, v ktorom sme mali možnosť vidieť ukážky rôznych druhov remeselnej výroby. Celá prehliadka múzea bola obohatená odborným výkladom lektorky.

            Našou konečnou zastávkou bol kaštieľ Betliar, ktorý je považovaný za rodinné sídlo aristokratickej rodiny Andrássyovcov. Tento kaštieľ využívali predovšetkým ako poľovnícke sídlo a múzeum pre svoju bohatú zbierku.

            Výlet splnil svoju náučnú, ale aj relaxačnú funkciu a my sa tešíme na podobný zážitok v budúcom školskom roku.

          • Beseda o Horskej službe

          • Chrániť ľudské životy je to najdôležitejšie, na čom by nám malo záležať. Práve to je poslaním Horskej záchrannej služby Pieninského národného parku. O činnosti tohto zoskupenia nám v utorok 7.6.2022 prišiel do ZŠ porozprávať predseda rady HS a jej zakladateľ Ing. Marko Popovič, ktorý vysvetlil, že predmetom činnosti HS je záchranná, preventívno-výchovná činnosť, činnosť na úseku ochrany prírody, činnosť sprievodcovských a informačných služieb, vytváranie, značenie a údržba turistických chodníkov, lyžiarskych, bežeckých a turistických trás, turistických prístreškov, chát a staníc HS.

            Deviataci si tak mohli pozrieť ukážky ich činnosti a popočúvať pár základných informácii o tom, ako sa pripraviť na turistiku do hôr tak, aby sme si mohli užiť ich krásu, ale neohroziť si vlastné zdravie alebo dokonca svoj život.

          • 1. jún "má deti rád"

          • Tohtoročný Medzinárodný deň detí opäť potešil detské srdiečka. Žiaci našej školy sa nemuseli učiť, mali možnosť stráviť pekné slnečné dopoludnie pri rôznych oddychových aktivitách. Program bol naozaj pestrý.

            Druháci boli na školskom dopravnom ihrisku, kde sa hravo učili ako sa správať v dopravnej premávke. Siedmaci si vyskúšali svoje sily pri hraní bowlingu. Deviataci, piataci, šiestaci športovali na futbalovom ihrisku a popritom opekali. Prváci a štvrtáci mali slávnostnú prvácku pasovačku. Ostatné triedy absolvovali školské výlety.

            Každý žiak si pochutnal na Kinder Joy, za ktoré ďakujeme nášmu mestu. Rodičovské združenie žiakom podarovalo poukážku do cukrárne, ktorú je potrebné využiť do 15.6.

            V mene všetkých deti, ďakujeme.