• Svetový deň vody

          • 22. marec je označovaný ako Svetový deň vody. Žiaci prvých ročníkov boli pozvaní na prednášku o vode a obojživelníkoch do informačného centra PIENAP. Odborným výkladom nás viedla Ing. Margaréta Malatinová. Dozvedeli sme sa užitočné informácie o tom, že voda nie je dôležitá len pre ľudí, ale aj pre zvieratá, ktoré ju nevyhnutne potrebujú pre život. Žiaci mali možnosť pozorovať preparáty a rozdiely medzi jednotlivými živočíchmi. Hravou formou vedená prednáška bola pre žiakov veľmi poučná. Naučili sa rozdiel medzi žabou a salamandrou, mali možnosť vyskúšať si chytať potravu ako žaba a nakoniec bolo ich úlohou roztriediť a poskladať správne kartičky s vývojovými štádiami jednotlivých obojživelníkov.    

          • Pasovaní za čitateľov

          • Pri príležitosti mesiaca marec sme s našimi prvákmi navštívili mestskú knižnicu. Pani Mária Dlhá nás pekne privítala a oboznámila nás s pravidlami, ktoré je potrebné dodržiavať pri návšteve knižnice a požičiavaní kníh. Žiaci mali možnosť prečítať pár viet z knihy ktorej text predtým vôbec nepoznali. Musíme povedať, že sa im veľmi dobre darilo. Nakoniec boli všetci prváci pasovaní za čitateľov mestskej knižnice. Odteraz budú môcť navštevovať mestskú knižnicu, budovať si vzťah ku knihám a tým rozvíjať a zdokonaľovať svoje čitateľské schopnosti.

          • Marec - mesiac kníh

          • Mesiac marec je venovaný predovšetkým rôznym knihám, a preto si pri tejto príležitosti žiaci 5. A priniesli do školy svoje najobľúbenejšie knihy, po ktorých doma radi siahnu a s veľkou náruživosťou  si ich prečítajú. Príjemnú chvíľku sme strávili v spoločnom kruhu v našej triede, v ktorej sme si s láskou vychutnávali rôzne občerstvenie a dychtivo čítali naše obľúbené knihy. Každú knihu sme po prečítaní  adekvátne ohodnotili. Preto by sme chceli posmeliť Vás, milí čitatelia príspevku, aby ste siahli po knihách, ktoré už dlho smútia prázdnotou a rozveselili ich svojím jemným dotykom rúk a príjemným pohľadom pri čítaní!

          • Matematický KLOKAN 2024

          • Tradícia Klokana sa neprerušila na našej škole ani tento rok. 59 matematiky chtivých  žiakov si zmeralo sily v utorok 26 .marca. Správne odpovede sa dozvieme až o mesiac. Odhodlanie vyriešiť čo najviac úloh správne bolo viditeľné u všetkých. 24 prvákov, 11 druhákov, 12 tretiakov a po štyria zástupcovia štvrtého, piateho a šiesteho ročníka si hodinu potrápili hlavičky. Budeme zvedaví, ako sa komu darilo a všetci veríme v úspešné výsledky mladých Klokanov. 

          • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ

          • Milí rodičia budúcich prvákov!

            Podľa § 20 zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole (ďalej len zápis). Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Základná škola začína konanie vo veci zápisu na základe podnetu zákonného zástupcu dieťaťa. Týmto podnetom je písomná žiadosť – Prihláška na plnenie povinnej školskej dochádzky (ďalej len "prihláška"), vyplnená zákonným zástupcom dieťaťa. Elektronickú prihlášku, ktorú nájdete na webovej stránke základnej školy v hornej lište, prosíme správne vyplniť a odoslať od 26.3.2024 do 18.4.2024. Prosíme, rezervujte si aj približný čas zápisu.

             

            Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ

            pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční

            v utorok, 30. apríla 2024, od 13:00 do 15:00 hod.

            v budove ŠKD na 2. poschodí. 

             

            Zápis je určený pre deti narodené od 1. septembra 2017 do 31. augusta 2018, alebo deti po odklade nástupu na plnenie školskej dochádzky.

            Na zápis je potrebné priniesť: rodný list dieťaťa (kópiu), občiansky preukaz zákonných zástupcov, 10 € na sadu zošitov do prvého ročníka.

             

            • Aj po vyplnení elektronickej prihlášky je prítomnosť zákonného zástupcu a dieťaťa na zápise žiaduca. Po vypísaní prihlášky Vám program vygeneruje kód formulára - ten si niekde poznačte v prípade neskoršej opravy. Neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je v takom prípade tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (Príloha č. 2), ktoré  musíte vyplniť, vytlačiť a priniesť podpísané oboma zákonnými zástupcami!

            • Priloha_c._2_-_Povinna_priloha_k_elektronickej_prihlaske.docx                                                       

            • PODPISY ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV

            • Podľa § 144a ods. 1 školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na prihláške, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

              Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

              • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

              • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať) alebo

              • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu (Príloha č. 3).

              • ak sa zápisu nemôžu zúčastniť obaja rodičia, prihlášku môže podpísať len jeden zákonný zástupca, ak sa obaja zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden z nich a na zápis prinesú vypísané a podpísané písomné vyhlásenie (Príloha č. 4).

            • Priloha_c._3_-_Cestne_vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx 

            • Priloha_c._4_-_Pisomne_vyhlasenie_zakonnych_zastupcov.docx     

             

            Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            • Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie centra poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa. 

            • Písomné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ. 

            • Ak dieťaťa nedosiahlo školskú zrelosť a pokračuje v plnení povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ, aj napriek tomu je zákonný zástupca povinný prísť s dieťaťom na zápis v stanovenom termíne. 

             Zápis dieťaťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku

            • Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku. V tomto prípade zákonný zástupca predkladá aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia centra poradenstva a prevencie a súhlasné písomné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. 

               Základná škola pri zápise dieťaťa vyžaduje:

            • osobné údaje o dieťati - meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia, rodné číslo, národnosť, štátne občianstvo a adresa trvalého pobytu dieťaťa; 

            • osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa - meno, priezvisko a adresa trvalého pobytu, kontaktné údaje na účely komunikácie (telefónne číslo, e-mail, elektronická schránka).  

                                          TEŠÍME SA NA VÁS a VAŠE DETI!

          • Lyžiarsky kurz 2024

          • Naši siedmaci od 11.3. - 15.3. 2024 absolvovali  lyžiarsky kurz v lyžiarskom stredisku Strednica - Ždiar. Žiaci boli rozdelení do skupín podľa lyžiarskych zručností. S potešením oznamujeme, že všetci sa naučili minimálne základy lyžovania a ostatní zdokonalili a vylepšili svoj lyžiarsky štýl. Sme na nich veľmi hrdí a veríme, že budú v lyžovaní napredovať. Ďakujeme inštruktorom z GORGY SKI SCHOOL za profesionálny a individuálny prístup ku každému žiakovi a zamestnancom lyžiarkeho strediska za ústretový prístup.

          • Okresné kolo Fyzikálnej olympiády

          • Dňa 13. marca 2024 sa v Kežmarku konalo okresné kolo Fyzikálnej olympiády kategórie F. Našu školu reprezentoval žiak ôsmeho ročníka Daniel Poláček, ktorý sa umiestnil na prvej priečke a ako jediný sa stal úspešným riešiteľom tejto kategórie. K úspechu srdečne blahoželáme a prajeme veľa chuti do riešenia nielen fyzikálnej olympiády aj v ďalších rokoch!

          • Okresné kolo v Stolnom tenise

          • V stredu 6. marca 2024 sa za účasti 12 škôl konalo okresné kolo v stolnom tenise chlapcov ZŠ. Školy odohrali proti sebe vzájomné zápase v skupinách A a B, z ktorých postúpili do semifinále 2 najlepšie tímy. V skupine A sa stretli naši chlapci Toporec, Grundschule, Spišské Hanušovce, Huncovce a Vrbov. V skupine B proti sebe nastúpili Nižná brána, sv. Kríž, Stráne pod Tatrami, Podhorany, Slovenská Ves a Štefánikova Spišská Belá. Našim chlapcom nevyšiel výsledkovo hneď prvý zápas proti Toporcu, keď sme tesne prehrali 2:3. Toporec bol však favorit a obhajca minuloročného prvenstva. V ďalších zápasoch však už naši chlapci nezaváhali a pripísali si so tabuľky 4 víťazstvá. V tabuľke sme obsadili druhé miesto a postúpili, tak do semifinále, kde sme nastúpili proti víťazovi skupiny B ZŠ Slovenská Ves. V napínavom zápase sa v dramatickej koncovke šťastená priklonila na našu stranu a po víťazstve 3:2 na zápasy sme si vybojovali postup do finále. Vo finále čakal na našich chlapcov Toporec. Odveta za prehru v základnej skupine na vyšla dokonale a hoci všetky zápasy mali veľmi vyrovnaný priebeh konečný výsledok bol v nás prospech v pomere 3:0. Týmto víťazstvom sme sa stali majstrami okresu Kežmarok pre rok 2024 a vybojovali postup pre našu školu na krajské majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia 18.04.2024 opäť na našej základnej škole v Spišskej Starej Vsi. Zoznam žiakov , ktorí nás na majstrovstvách okresu reprezentovali: 1. Richard Horník 9.B 2. Dávid Zelina 9.B 3. Milan Michlik 9.B 4. Simon Novotný 8.B Chlapcom gratulujeme a krajskom kole držíme palce. Poradie: 1.miesto – ZŠ Spišská Stará Ves 2.miesto – ZŠ Toporec 3.miesto – ZŠ s MŠ Nižná brána 4.miesto – ZŠ s MŠ Slovenská Ves 5.miesto – ZŠ s MŠ Spišské Hanušovce 6.miesto – ZŠ Podhorany 7.miesto – ZŠ M. R. Štefánika Spišská Belá 8.miesto – ZŠ Grundschule 9.miesto – ZŠ Stráne pod Tatrami 10.miesto – ZŠ Vrbov 11.miesto – ZŠ s MŠ sv. Kríža 12.miesto – ZŠ Huncovce

             

            Vo štvrtok 7. marca 2024 sa za účasti 9 škôl konalo okresné kolo v stolnom tenise dievčat ZŠ. Školy odohrali proti sebe vzájomné zápase v skupinách A a B, z ktorých postúpili do semifinále 2 najlepšie tímy. V skupine A sa stretli Slovenská Ves, Spišské Hanušovce, Štefánikova Spišská Belá, sv. Kríž a Vrbov. V skupine B proti sebe nastúpili Nižná brána, Grundschule, Ľubica a naše dievčatá zo základnej školy Spišská Stará Ves. Hneď prvý zápas proti Nižnej Bráne Kežmarok sa ukázal ako rozhodujúci. Tento zápas sme prehrali v napínavej koncovke 3:2. V ďalších troch zápasoch sme však zvíťazili a v tabuľke skončili na druhom mieste. V semifinále nás teda čakal víťaz skupiny A Základná škola Slovenská Ves . Mužstvo zo Slovenskej Vsi patrí dlhodobo medzi absolútnu špičku nielen v rámci prešovského kraja, ale aj na celoslovenskej úrovni. V samotnom zápase Slovenská Ves potvrdili úlohu favorita a naše dievčatá zdolali 3:0 Čakal na teda súboj o 3.mieste ,kde na nás čakala Základná škola Nižná brána. Zápas mal opäť veľmi vyrovnaný priebeh a o víťazovi musel rozhodnúť až posledný zápas. Ten sme v napínavej koncovke tentokrát tesne prehrali 3:2 a rovnakým výsledkom skončil aj celý zápas. Dievčatá však podávali veľmi dobré výkony a keďže všetky tri ktoré nastúpili a našu školu reprezentovali sú žiačkami siedmeho resp. šiesteho ročníka majú pre sebou svetlú budúcnosť a možnosť sa zlepšovať. Žiačky , ktoré nás reprezentovali: 1. Sofia Zavacká 7.B 2. Janka Kronová 7.B 3. Miriama Kraková 6.B Poradie: 1.miesto – ZŠ s MŠ Slovenská Ves 2.miesto – ZŠ M. R. Štefánika Spišská Belá 3.miesto – ZŠ s MŠ Nižná brána 4.miesto – ZŠ Spišská Stará Ves 5.miesto – ZŠ s MŠ Spišské Hanušovce 6.miesto – ZŠ Ľubica 7.miesto – ZŠ Vrbov 8.miesto – ZŠ Grundschule 9.miesto – ZŠ s MŠ sv. Kríža

             

          • Golfujeme v škole

          • V októbri 2023 sme sa prihlásili do všetkých poskytovaných modulov v projekte Školský šport. Sme radi, že sa nám ozval tréner p. Matúš Maďar a mohli sme jeden z nich už absolvovať. Od februára 2024 do marca 2024 sme v našej škole mali modul Golfujeme v škole. Žiaci 2. – 5. ročníka, spolu 112 žiakov absolvovalo 6 hodín tohto modulu. Cieľom tejto aktivity bolo ukázať žiakom golf prostredníctvom hry, ktorá je určená do vnútorných aj vonkajších podmienok – ide o SHORT GOLF. Všetci žiaci s náčiním prispôsobeným ich veku zažili nadšenie a radosť z odpálenia loptičky na cieľ a do diaľky. Vďaka mäkkým loptičkám a ľahkým plastovým paliciam ide o veľmi dostupnú a veľmi bezpečnú formu golfu. Golf je hra, ktorá sa dá hrať v škole, v telocvični a aj kdekoľvek v prírode. Súčasťou golfu je zdvorilé správanie, ktoré žiakov učí akceptovať pravidlá, rozvíjať u nich komunikáciu so spoluhráčmi a učia sa vzájomnému porozumeniu. Žiaci modul Golfujeme v škole úspešne ukončili a získali certifikát za nadobudnuté praktické zručnosti. Žiakom sa hodiny páčili a trénerovi na rozlúčku poďakovali milým darčekom. Tréner aj učitelia telesnej výchovy spozorovali u žiakov výrazný pokrok v tejto športovej aktivite. Mnohí nadšení malí golfisti by v budúcnosti chceli v tomto športe pokračovať.

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            v súlade s  § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení neskorších predpisov Vám oznamujeme, že  20. marca 2024 /t.j. streda/ bude rozhodnutím riaditeľky Spojenej školy udelené žiakom 5. - 7. ročníka riaditeľské voľno. Žiaci 8. ročníka majú exkurziu. Z obedov je potrebné sa odhlásiť, alebo si obed prevziať. Riaditeľské voľno je udelené z organizačných dôvodov – Testovanie 9 2024.  Za porozumenie ďakujeme.

          • Geografická olympiáda

          • V utorok, 12.3. sa na pôde základnej školy Nižná Brána v Kežmarku konalo okresné kolo geografickej olympiády v kategóriách E, F a G. V kategórii G (žiaci 5. ročníka) sa úspešným riešiteľom stal Michal Koňuch (5.A). V kategórii F (žiaci 6. a 7. ročníka) sa úspešnými riešiteľmi stali Michal Pješčák (6.B), Michal Kušnirák (7.A) a Matteo Zahoranský (6.A). V kategórii E sa úspešnými riešiteľmi stal Daniel Poláček (8.A). Nepodarilo sa nám postúpiť na krajské kolo, ale keďže väčšina našich žiakov môže súťažiť budúci rok v rovnakej kategórii, máme výbornú východiskovú pozíciu do budúceho ročníka. Úspešným riešiteľom blahoželáme!

          • 2. ročník futbalového turnaja o Putovný pohár riaditeľky Spojenej školy v Spišskej Starej Vsi🏆⚽🥇🎖️

          • V piatok 16.02.2024 sa v telocvični základnej školy v Spišskej Starej Vsi konal 2. ročník futbalového turnaja o Putovný pohár riaditeľky Spojenej školy. Tento turnaj môžeme považovať aj za neoficiálné majstrovstvá regiónu pre žiakov základných škôl, keďže okrem domáceho výberu sa ho zúčastnili základné školy z Haligoviec, Veľkého Lipníka, Spišských Hanušoviec a Lendaku. Účasť musela na poslednú chvíľu odrieknuť základná škola zo Slovenskej Vsi a tak sa tohto podujatia zúčastnilo 5 základných škôl. Turnaj bol určený pre vekovú kategóriu U15, teda prioritne pre chlapcov (ale aj dievčatá) 9. a 8. ročníka. Podujatie odštartovala slávnostným príhovorom pani riaditeľka domácej základnej školy. V úvode naši futbalisti prekvapili pani riaditeľku milým blahoželaním k jej narodeninám a odovzdali jej krásnu kyticu. Potom začali napínavé boje o Putovný pohár. V prvom zápase zdolali naši chlapci Spišské Hanušovce výsledkom 4:0. V druhom zápase si poradili so základnou školou z Haligoviec v pomere 5:0 a v treťom zápase sme zvíťazili s Veľkým Lipníkom výsledkom 4:1. V poslednom zápase turnaja sa stretli dva nezdolané tímy, Spišská Stará Ves a Lendak, ktoré bojovali o celkové prvenstvo. Dramatické finále sa hralo vo výbornej atmosfére, ktorú vytvorili naši žiaci na tribúne. Rozhodujúci zápas mal výbornú úroveň vďaka obom tímom. Naši chlapci, vedomí si, že aj prípadná remíza im zabezpečí celkové prvenstvo, začali stretnutie s dôrazom na pozornú defenzívu a čakali na chybu súpera. Vďaka tejto taktike sa nám podarilo streliť úvodný gól zápasu, ktorý nám ešte viac pridal na pohode. Tesne pred koncom stretnutia naše družstvo zaznamenalo druhý, poisťujúci gól. Hoci v úplnom závere sa Lendaku podarilo znížiť stav zápasu na 2:1, nič to už, ale nezmenilo na našom víťazstve a fakte, že prvé miesto a putovný pohár ostali na domácej pôde. Všetky zúčastnené tímy boli ocenené diplomami, prvé tri mužstvá aj pohármi, ktoré im odovzdala páni riaditeľka. Putovný pohár pre víťaza teda pre tento rok ostal doma. Na záver sa chcem poďakovať pani riaditeľke za možnosť zoraganizovať tento turnaj a za zabezpečenie občerstvenia pre všetkých účastníkov. Ďakujem aj pani zástupkyni základnej školy za pomoc pri celkovej organizácii a predovšetkým chlapcom, ktorí sa turnaja zúčastnili, za výbornú reprezentáciu našej školy. Súpiska našich hráčov: 1.Alex Lopata 8.B 2. Jakub Kostka 9.B 3.Milan Michlik 9.B 4. Dávid Zelina 9.B 5. Richard Horník 9.B 6. Lukáš Maličký 8.B 7. Šimon Novotný 8.B 8. Michal Hamráček 8.B 9. Jakub Duda 8.A 10. Boris Grigľák 7.A. Rovnako ďakujeme všetkým školám za účasť a presne o rok sa na Vás tešíme opäť. Lukaš Potanecký.

          • Zo srdca k srdcu

          • Žiaci VIII. B nás na sviatok svätého Valentína potešili srdečnými „valentínkami“. Na prvej vyučovacej hodine prekvapili učiacich sa spolužiakov a učiacich učiteľov s venovaním malinkej pozornosti lásky a úcty a popriali všetkým pekný deň sv. Valentína. Druhá trieda ôsmakov, VIII.A , tiež nezaháľali a pripravili valentínsku fotostenu, kde sa mohli žiaci fotiť, prípadne si urobiť selfie s kamarátmi. Všetkým ôsmakom veľmi pekne ďakujeme za spestrenie a spríjemnenie dňa sv. Valentína. Aj vďaka týmto aktivitám sme si uvedomili, že prejavov lásky, pozornosti, úcty, vďaky nikdy nie je dosť a že je veľmi dôležité potešiť srdcia ľudí, na ktorých nám záleží.

          • Environmentálne vzdelávanie

          • 13. februára 2024 sa žiaci 2. A triedy na Prvouke dozvedeli veľa nového o lese, lesných živočíchoch, a ochrane prírody. Prišla medzi nás mamička jedného zo žiakov a porozprávala, predviedla a ukázala žiakom jelenie a srnčie parohy, vypchatého psíka medvedikovitého, diviačie kly. Naučila rozoznávať stopy zvierat, i to, čo sa smie, či nesmie robiť v lese, ako dlho sa v prírode rozkladajú predmety, ktoré si tam “zabudnú” niektorí turisti a veľa iných zaujímavostí. Vysvetlila, aké malilinké sa narodí mláďa medveďa, a žiaci skúsili vylúdiť tón z poľovníckej trúbky. Nakoniec sa potešili maľovánke a pexesu o lese a milým darčekom navyše bola vtáčia búdka, ktorú vyzdobia na hodinách výtvarnej výchovy a umiestnia v areáli školy.

          • Vedomostný kvíz NEJ

          • V rámci hodín nemeckého jazyka sme si so žiakmi deviateho ročníka zahrali vedomostný kvíz. Žiaci si tak mohli vyskúšať aký je ich všeobecný prehľad o nemecky hovoriacich krajinách. Boli to poznatky nie len z nemčiny, ale aj geografie, či dejepisu. Súboj vyhrala 9.A, aj keď rozdiel bol minimálny. Obom triedam ďakujeme za pekné podané výkony, spoluprácu a veríme, že od dnešného dňa už budú vedieť minimálne jednu osobnosť, ktorá sa narodila v Nemecku, koľko má Nemecko obyvateľov poprípade, ktorá automobilová značka nepatrí Nemecku.

          • 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! Finančné prostriedky budú použité na: skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v škole, skvalitnenie vybavenia školy. Vyhlasenie2023.pdf Ďakujeme.

             

          • Golfujeme v škole

          • “Cieľom projektu Golfujeme v škole je ukázať žiakom golf prostredníctvom hry, ktorá je určená do vnútorných, aj do vonkajších podmienok – ide o SHORT GOLF. Žiaci s náčiním prispôsobeným ich veku zažijú nadšenie a radosť z odpálenia loptičky na cieľ a do diaľky. Vďaka mäkkým loptičkám a ľahkým plastovým paliciam ide o veľmi dostupnú a veľmi bezpečnú formu golfu. Golf je hra, ktorá sa dá hrať v škole, v telocvični a aj kdekoľvek v prírode. Súčasťou golfu je zdvorilé správanie, ktoré žiakov učí akceptovať pravidlá, rozvíja u nich komunikáciu so spoluhráčmi a učia sa vzájomnému porozumeniu.” Od februára žiaci 2. až 5. ročníka absolvujú v rámci telesnej a športovej výchovy moduly zamerané na golf. Pod vedením trénera p. Matúša Maďara sa naučia základné držanie palice, pojmy ako patovanie a čipovanie, ale aj aká je dôležitá plná koncentrácia pri odpale loptičky.

          • VŠETKOVEDKO

          • 28. novembra žiaci 1. stupňa súťažili vo vedomostnej súťaži Všetkovedko. V tomto 15. ročníku sa do súťaže zapojilo 38 žiakov. Novinkou bola kategória pre prváčikov, ktorí sa prihlásili v peknom počte. Na vypracovanie testu mali žiaci 40 minút. Pri každej otázke mali ponúknuté štyri možnosti. Otázky boli z rôznych oblastí. Podľa úspešnosti každý žiak získal diplom Všetkovedkov učeň alebo Všetkovedko a vecné ceny. Titul Všetkovedko získali: Mia Jurkovičová, Adam Kurňava, Lukáš Krištofič a Peter Štaffen. Všetkým žiakom blahoželáme a tešíme sa na nich aj o rok.

          • Súťaž NAJ trieda 2023- 1. miesto

          • Do súťaže o NAJ triedu roku 2023 sa so svojou fotkou zapojili žiaci našej 3.A. Podarilo sa nám vyhrať úžasné prvé miesto, a získali sme do triedy krásne praktické ceny. Tablet, lopty, učebné pomôcky a zdravé sladkosti. Veľmi pekne ďakujeme za veľkú podporu kamarátom, rodičom a všetkým rodinným známym, ktorí nám v posledné dni súťaže intenzívne pomáhali. Ten boj o každý hlas v posledných dvoch hodinách sa slovami nedá ani opísať. Boli ste fantastickí a veľké ĎAKUJEM za to, že STE. Vaša tr. uč. Lenka.

             

             

             

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • V pondelok 5. 2. 2024 sa ôsmi žiaci z našej školy zúčastnili Dejepisnej olympiády v Kežmarku. Do okresného kola postúpili po dvaja žiaci zo 6. - 9. ročníka po úspešnom absolvovaní školského kola ešte v decembri 2023.

            V Kežmarku bola silná konkurencia, obstáli sme celkom dobre. Žiak 9. A Tomáš Vnenčák obsadil 5. miesto z 20-tich vo svojej kategórii, stal sa úspešným riešiteľom. Podobne sa úspešnou riešiteľkou okresného kola stala aj Dominika Mateičková zo 7.A.

            Všetci zúčastnení sa snažili, niektorým to v tomto roku celkom nevyšlo, dôležité však je, že máme pozitívny vzťah k histórii a budeme ho rozvíjať i naďalej.

            Úspešným žiakom blahoželáme!