• Vyučovanie 3.3.2021 v pôvodnom režime

          • Vážení rodičia,

            napriek tomu,že ste postrehli v médiách, že od 3.3.2021 bude  prezenčná výučba iba pre deti  rodičov, ktorí nemôžu pracovať home office,  do konca týždňa  bude prezenčná výučba v pôvodnom režime ako doteraz. Rozhodnutie ministra školstva bude platné od 8.3.2021 a škola Vás bude informovať o tom, ako to u nás bude prebiehať. 

          • Výsledky okresného kola Dejepisnej olympiády

          • Úspechy v okresnom kole olympiády, získali naši žiaci v týchto kategóriách:

            Kategória D: Samuel Cisko z 8.A získal 1. miesto a postup do krajského kola.

                                  Barbora Vnenčáková z 8.A sa stala úspešnou riešiteľkou.

            Kategória E: Diana Grivalská zo 7.A  má 1. miesto a postup do krajského kola.

            Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa šťastia v reprezentácii na krajskom kole!

             

          • Okresné kolo geografickej olympiády

          • Pripravovať sa na olympiádu počas dištančného vzdelávania je omnoho náročnejšie ako počas klasickej výučby. Naši žiaci však dokázali, že zvládnu aj tieto náročné podmienky, čo ukázali na okresnom kole geografickej olympiády.

            V piatok 5.2. sa uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády online formou. Súťažilo sa v troch kategóriách: E (8. a 9. ročník), F (6. a 7. ročník) a G (5. ročník).

            V kategórii E získal druhé miesto žiak 8.A Samuel Cisko, pričom na víťaza stratil len jeden bod.

            V kategórii F jednoznačne zvíťazila žiačka 7.A Diana Grivalská. Úspešným riešiteľom sa stal aj Tomáš Vnenčák zo 6.A.

            V kategórii G sme mali dvoch úspešných riešiteľov, oboch z triedy 5.B: Jakuba Mýtnika a Šimona Novotného. 

            Všetkým, ktorí sa zúčastnili okresného kola ďakujeme za ich vynaloženú námahu, úspešným riešiteľom blahoželáme a Samuelovi s Dianou prajeme veľa šťastia na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 16. apríla.

          • Od 8.2. 2021 budeme učiť prezenčne

          • Dlho očakávaná pozitívna správa –od 8.2.2021 sa budú učiť žiaci prezenčne. Nie je to síce prezenčné vyučovanie v plnom rozsahu, ale vďaka aj za to.

            Od pondelka 8. 2. 2021 je v prevádzke

            1.  základná škola  1.-4. ročník
            • podmienkou vstupu žiaka do ZŠ je otestovanie zamestnancov ZŠ, jeden rodič/ zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti a vyplnené čestné vyhlásenie o negatívnom výsledku testu rodiča aj zamestnanca školy.
            • žiaci prvého stupňa základnej školy sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov.
            • 2.ŠKD v mimovyučovacom čase
            • podmienkou vstupu žiaka do ŠKD je otestovanie zamestnancov ŠKD, jeden rodič/ zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti a vyplnené čestné vyhlásenie o negatívnom výsledku testu rodiča aj zamestnanca školy. Ak rodič odovzdal čestné vyhlásenie pri vstupe žiaka do školy, nie je potrebné ďalšie. Žiaci budú v separovaných skupinách podľa tried. Žiak, ktorý ostáva popoludní v ŠKD, musí chodiť na obed do ŠJ.
            • 3.  žiaci 2. stupňa ZŠ, ktorí sa nemôžu vzdelávať dištančne
            • podmienkou vstupu žiaka do ZŠ je otestovanie zamestnancov ZŠ, test žiaka,  jeden rodič/ zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti a vyplnené čestné vyhlásenie o negatívnom výsledku testu žiaka,  rodiča aj zamestnancov školy.
            • 4.  školská jedáleň  pri ZŠ
            • strava sa poskytuje žiakom, ktorí sa vzdelávajú prezenčne (učia sa v škole) a zamestnancom školy.
            • Všetci zamestnanci a  žiaci 1.- 4. ročníka ZŠ, žiaci 2. stupňa ZŠ vzdelávaní prezenčne, ktorí boli prihlásení na stravu pred prerušením vyučovania a prechodom na dištančné vzdelávanie a  majú zaplatené poplatky, sú na obedy prihlásení už od pondelka 8.2.2021.
            • Ak nechcú odobrať obed,  musia sa odhlásiť cez aplikáciu edupage alebo telefonicky -  u vedúcej ŠJ  ZŠ  Ivety Pichnarčíkovej,  tel.0911 420 094,     najneskôr do 6.00 v daný deň.
            • žiaci 2. stupňa ZŠ  a gymnazisti na dištančnom vzdelávaní si môžu prevziať obed pri výdajnom okienku so vstupom od kancelárie vedúcej ŠJ ZŠ. Nemôžu sa naobedovať v ŠJ. Títo žiaci sa na obed musia prihlásiť do 6.00 hod. v daný deň, najlepšie deň vopred.

             

            Čestné vyhlásenia sú k dispozícii na stiahnutie na www.spos231ssv.edupage.org

            A pre tých rodičov, ktorí nemajú možnosť si ich vytlačiť, budú pripravené   na odbernom mieste v kultúrnom dome.

            Prevádzka školy bude za dodržiavania  prísnych pandemických opatrení a rešpektovania nariadení hlavného hygienika.

            Pri vstupe do budovy  žiak, rodič musí použiť dezinfekciu na ruky,  žiakom bude meraná teplota.

            Každý musí mať pri vstupe a počas pobytu v škole rúško. Prosím rodičov, aby svojim deťom dali aj rezervné rúška.

             

            Veríme, že rozhodnutie pustiť žiakov do školy bolo správne. Len dodržiavaním opatrení môžeme  predísť nákaze a dokážeme, že aj žiakov 2. stupňa  a gymnazistov môžu pustiť do školy.


          • 1.2.2021 do školy prezenčne ešte nie

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            práve som si vypočula tlačovú besedu ministra školstva a som smutná z toho, že ani najbližší týždeň, teda od 1.2.2021, sa ešte nestretneme v škole.

                   Máme za sebou polročné hodnotenie, výpisy z vysvedčení dostanete cez rodičovské konto v edupage, prípadne ich dostanete v tlačenej podobe po návrate do školy. Tí žiaci, ktorí nemali splnené úlohy, budú hodnotení v súlade s rozhodnutím ministra školstva do 31.3.2021.

                     Ďakujem Vám, všetkým usilovným a zodpovedným žiakom, ktorí sa pravidelne zúčastňujete na online vyučovacích hodinách, plníte si svoje úlohy a tým pomáhate aj vyučujúcim, ktorí majú tiež sťažené podmienky na prácu. Ich príprava na vyučovanie je oveľa, oveľa náročnejšia, aj online vyučovanie je náročnejšie ako vyučovanie v triede.                

                      Ďakujem Vám, milé kolegyne a kolegovia, za Vašu prácu a želám si, aby sme sa čo najskôr stretli v škole pri bežnom prezenčnom vyučovaní.

                 Ďakujem Vám, vážení rodičia, že pomáhate svojim deťom pri zvládaní tejto ťažkej situácie so vzdelávaním. Vaša pomoc je hlavne pri prváčikoch a mladších žiakoch nenahraditeľná. Uvedomujeme si, že je to pre Vás práca naviac, náročná, ale verím, že po skončení tohto celého pandemického šialenstva budeme na to všetci v dobrom spomínať a hodnotiť to pozitívne. Všetkých nás to posúva dopredu.

                  Milí žiaci, od 1. februára pokračujeme v dištančnom vzdelávaní, ktoré prebieha prostredníctvom online hodín podľa upraveného rozvrhu hodín, (pozor, od pondelka budú malé zmeny pre 2. stupeň), a prostredníctvom doručovania pracovných listov tým žiakom,  ktorí majú problém s pripojením alebo pre tých, ktorí aj keď sa pripoja, tak nereagujú a nespolupracujú.        Upozorňujem Vás, že obidve formy dištančného vzdelávania sú povinné a úlohy si treba plniť.  Taktiež Vás upozorňujem na to, že ak sa aj pripojíte na MS Teams, ale nereagujete, vyučujúci má právo Vám dať chýbanie  na hodine. Taktiež  budete mať neprítomnosť na hodine, ak budete pripojení, ale ste niekde vonku a nemôžete spolupracovať, písať poznámky, počítať príklady. Nezabúdajte, že žiak počas online vyučovacej hodiny má byť doma, pripravený písať,  odpovedať, pýtať sa, spolupracovať.

            Vážení rodičia, milí žiaci, prosím Vás, vydržte ešte, verím, že pandemická situácia sa čoskoro zlepší.

                      Zároveň Vás žiadam, vážení rodičia, dohliadnite aj na starších žiakov, aby v čase vyučovania boli doma a pracovali. Ak žiak  potrebuje ísť k lekárovi alebo sa z inej príčiny na vyučovní nezúčastní, má o tom dopredu vedieť triedny učiteľ,  ktorý žiaka na vyučovacích hodinách u vyučujúcich ospravedlní. Aj pre online vyučovanie platí  školský poriadok! Mnohí žiaci si chodia po návštevách, do prírody a podobne aj počas vyučovania. Treba si uvedomiť, že v čase online vyučovania za bezpečnosť žiaka zodpovedá rodič, to nie je, ako keď je žiak  v  škole,  kedy za jeho bezpečie zodpovedá škola, A sem-tam sa aj pozrite, či naozaj robia Vaše deti to, čo sa od nich žiada, či náhodou nehrajú hry alebo nerobia iné veci, ktoré nesúvisia s vyučovaním.   

                     Želám  všetkým pevné zdravie, veľa optimizmu a elánu do práce.

             

                                                                            Mgr. Anna Kromková, riaditeľka

             

          • Oznam

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves na základe rozhodnutí ministra školstva zo 4. januára 2021 číslo: 2021/9113:1-A1810 a z 5. januára 2021 číslo: 2021/9418:1-A1810 upravuje výchovno-vzdelávací proces od 11.1.2021 nasledovne: žiaci 1. stupňa ZŠ prechádzajú na dištančné vzdelávanie podľa publikovaného rozvrhu hodín.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ aj naďalej pokračujú v dištančnom vzdelávaní podľa doterajšieho už nastaveného rozvrhu hodín.

             

            Vyučovanie žiakov 1. stupňa ZŠ prezenčne plánované od 18.1.2021 po pretestovaní zamestnancov školy, rodičov/zákonných zástupcov.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ by sa mali prezenčne učiť od 25.1.2021 po pretestovaní zamestnancov školy, rodičov/zákonných zástupcov a žiakov.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ bez možnosti online vzdelávania – prezenčná výučba v skupinách 5+1uč. od 18.1.2021 po pretestovaní zamestnancov školy, rodičov/zákonných zástupcov a žiakov.

            V školskom klube detí je prerušená prevádzka do 18.1.2021. Podmienka začatia fungovania ŠKD je testovanie zákonných zástupcov a zamestnancov školy.

            Prevádzka ŠJ je od 11.1.2021 do 15.1.2021 prerušená.

          • Vianočný pozdrav od žiakov z ŠKD

          • Vianoce sú, keď rozlúskneme orechovú škrupinku a pod tanier dáme z kapra šupinku. Keď na oblátky natrieme si med a máme vieru, že krajší je svet, keď do daru si dáme lásku a pohodu, keď sa usmievame a máme dobrú náladu.

            Aj žiaci z ŠKD sa už tešia na Vianoce a preto si aj tento predvianočný čas spríjemnili zdobením medovníkov. Polevu na medovníky si pripravovali spoločne za asistencie p. vychovávateliek. Zdobili tak horlivo, že si po zdobení oblizovali všetky prsty. Po vyzdobení všetkých medovníkov prišla na rad samozrejme aj ochutnávka a veru, že nám všetkým chutilo. S vytvalosťou vyrábali aj vianočné pozdravy pre klientov zariadenia JASOŇ v Sp. St. Vsi. Veríme, že sa pozdravom potešia a našou odmenou budú úsmevy na ich tvárach. Deti písali aj listy Ježiškovi, ktoré sme poštou zaslali na adresu "Ježiško 99 999". Priali si nielen hračky, ale taktiež aj zdravie pre celú rodinu. Ježiško na nich nezabudol a  osobne odpísal každému a jednému. Okrem listu pribalil aj darček v podobe CD- s vianočným príbehom. Prajeme veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2021.

          • Školské kola dejepisnej olympiády

          • 10.12.2020 sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili Školského kola dejepisnej olympiády. Táto súťaž je po vedomostnej stránke veľmi náročná. Žiaci sa na ňu musia veľa učiť, a teda sa jej zúčastňujú v menšom počte. Tak to bolo aj v tomto roku. Do súťaže sa prihlásili dve žiačky 7. ročníka, ktoré súťažili v kategórii E a dvaja žiaci 8.ročníka, ktorí súťažili v kategórii D. Tento ročník súťaže bol však iný, lebo žiaci súťažili dištančnou formou. Cez Teams im boli poslané otázky, ktoré si stiahli do svojho počítača, vypracovali ich a poslali na kontrolu. Museli to zvládnuť vedomostne aj technicky. Zo 100 možných bodov sa úspešnými riešiteľmi stali /získali nad 60 bodov/ a postupujú do okresného kola:

            V kategórii D : Samuel Cisko - 93 bodov, Barbora Vnenčáková - 77 bodov.

            V kategórii E : Diana Grivalská - 89 bodov. 

            Výhercom blahoželáme a v okresnom kole držíme palce.

          • Školské kolo Pytagoriády

          • Školské kolo Pytagoriády v kategóriách P3 a P4 

            9.decembra sa žiaci 3. a 4. ročníka ZŠ zúčastnili školského kola Pytagoriády. Zapojilo sa 26 tretiakov a 11 štvrtákov. V tretiackej kategórii suverénne vyhral žiak 3.A triedy Matúš Kočinský s plným počtom bodov za vyriešené úlohy a desiatimi bodmi za ušetrený čas. Úspešných riešiteľov bolo medzi tretiakmi desať: Matúš Kočinský z 3.A -  25 bodov, Branko Michlík z 3.A - 21 bodov, Matteo Zahoranský z 3.A - 21 bodov, Andrej Tomaľa z 3.B - 19 bodov, Maxim Konkoľ z 3.A - 19 bodov, Michal Pješčak z 3.B - 18 bodov, Krišpín Magyar  z 3.A - 18 bodov, Laura Zelinová z 3.A - 17 bodov, Tímea Goldschneiderová z 3.A - 16 bodov,  Kristína Kroláková z 3.A - 16 bodov

            Úspešní štvrtáci boli dvaja Michal Kušnirák 21 bodovMichaela Kaňuková 19 bodov, obaja zo 4.A triedy

            Pre tretiakov bola táto súťaž premiérou v Pytagoriáde. Želáme všetkým veľa podobných úspechov a veríme, že prví nás budú úspešne reprezentovať na okresnom (obvodnom) kole tejto súťaže.

            Školské kolo Pytagoriády on-line v kategóriách P5, P6, P7 a P8

            Vo štvrtok 11. decembra prebehlo on-line formou školské kolo žiakov druhého stupňa našej ZŠ. Žiaci sa prispôsobili tejto netradičnej forme a viacero z nich bolo úspešných. Počet pozvaných na okresné kolo sa dozvieme až pred ním, ale adeptov máme dosť.

            V kategórii P5 bolo 6 úspešných riešiteľov, prvé miesto obsadil Jakub Mýtnik s 21 bodmi, druhá bola Chiara Čarnogurská s 20 bodmi a tretia Ema Hannah Martančíková s 19 bodmi.

            V kategórii P6 bola úspešnou riešiteľkou Mariana Krettová so 17 bodmi.

            Medzi siedmakmi sú traja úspešní riešitelia v poradí Diana Grivalská 23 bodov, Ján Marhefka 18 bodovJáchim Martančík tiež 18 bodov.

            Aj v kategórii P8 máme troch úspešných riešiteľov, Samuel Cisko získal 24 bodov, Viktória Danielčáková 18 bodovMarek Mýtnik 16 bodov.

            Všetkým blahoželáme a prajeme úspech na okresnom kole.

             

             

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 4.12. sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády netradičným - dištančným spôsobom. Žiaci sa prihlásili do MS Teams, zapli si kamery a riešili náročné otázky v praktickej aj teoretickej časti. V kategórii G (5. ročník) boli úspešní všetci riešitelia a na okres postúpili: Šimon Novotný, Jakub Mýtnik a Barbora Gurovičová. V kategórii F (6. a 7. ročník) boli úspešní všetci riešitelia a na okres postúpili Diana Grivalská, Tomáš Vnenčák a Sabína Gurovičová. V kategórii E (8. a 9. ročník) boli úspešní a na okres postúpili Samuel Cisko a Alex Soska. Srdečne blahoželáme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Žiaci našej školy aj tento rok absolvovali školské kolo olympiády z anglického jazyka. Prvý krát v histórii sa táto súťaž uskutočnila v online prostredí. Súťažilo sa v dvoch kategóriách 1A (žiaci 5. - 7. ročníka) a 1B (žiaci 8. a 9. ročníka). Na virtuálny stupeň víťazov v kategórii 1A vystúpili: 1. Ján Rušin (7B, 76%) 2. Ján Marhefka (7B, 72%) a 3. Martin Vošček (5B, 64%). V kategórii 1B máme dve prvé miesta, ktoré získali Cyntia Graidová (9A, 89%) a Samuel Cisko (8A, 89%). Tretie miesto vybojovala Emma Džurná (8A, 81%). Na okresnú súťaž postupuje najlepší v danej kategórii. V prípade skupiny 1B bolo rozhodovanie náročné, vzhľadom na rovnaký počet bodov v testovej časti, nakoniec zavážil lepšie zvládnutý opis obrázka a na postup do ďalšej súťaže navrhujeme Cyntiu Graidovú. Vďaka a uznanie patrí aj ostatným súťažiacim, špeciálne oceňujeme výkony piatakov, ktorí sa nedali zahanbiť a v konkurencii starších žiakov dosiahli pekné výsledky. (Barbora Gurovičová 36%, Chiara Čarnogurská 56%, Tatiana Papsonová 36%, Slávka Pisarčíková 56%, Šimon Novotný 60%, Simon Matlák 52%, Alex Soska 63%, Ján Krolák 70%, Natália Budziňáková 56%, Marek Mýtnik 67%).

          • Prezenčné vyučovanie až po vianočných prázdninách

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

                   Zisťovali sme  záujem o prezenčnú výučbu na základe  rozhodnutia ministra školstva číslo 2020/18259:3-A1810, kde  podmienkou vstupu do školy od 7.12.2020  je preukázanie sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID 19   žiakov, jedného rodiča a zamestnancov školy.

                    Zriaďovateľ  a riaditeľka školy  rozhodli, že prezenčné vyučovanie žiakov 5.-9.ročníka ZŠ (okrem výnimiek), študentov gymnázia a žiakov ZUŠ  bude až v januári, po skončení vianočných prázdnin.

          • Publikovaný rozvrh hodín od 10.11.2020 pre 1.-4. ročník ZŠ so zmenami a 5.-9. ročník ZŠ dištančné vzdelávanie

          • Milí žiaci,

            je vypublikovaný nový rozvrh hodín,  žiaci 1.-4. ročníka v ňom majú niekoľko malých zmien v poradí vyučovacích hodín. Vyučovanie prebieha prezenčnou formou, to znamená, chodíte naďalej do školy.

            Žiaci 5.-9. ročníka,  v kalendári v teamse si sledujte zadané hodiny. Pribudla aj triednická hodina.  Vyučovanie je dištančnou formou.

            Želám Vám veľa úspechov pri vzdelávaní, pevné zdravie a skoré stretnutie všetkých pri vyučovaní v škole.

          • Dopravné ihrisko v areáli ZŠ

          • ​​​​​​​Hodiny dopravnej výchovy budú odteraz atraktívnejšie, lebo budú môcť byť aj praktické na dopravnom ihrisku. To máme na ploche multifunkčného ihriska-klziska na školskom dvore. Vytvorili sme ho s finančnou podporou  Nadácie SPP.  Dopravné značenie nám urobili zamestnanci mesta a dopravné značky aj s dopravnými prostriedkami, kolobežkami, sme zakúpili z financií  projektu Červená, oranžová, zelená, čo to pre mňa znamená?, ktorý podporila Nadácia SPP sumou 1200€. Za tento finančný príspevok Nadácii SPP ďakujeme. Ďakujeme aj nášmu zriaďovateľovi, Mestu Spišská Stará Ves, že nám pomohol s dokončením.

            Dopravné ihrisko bude slúžiť nielen deťom a  žiakom našej školy, ale ponúkneme ho aj pre žiakov z okolitých škôl.

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • V dňoch 18. a 19. októbra sa naša škola zapojila do celosvetovej modlitbovej akcie „Milión detí sa modlí ruženec“. Tento rok sme sa modlili za pokoj a jednotu vo svete a za pohromami zničenú Srí Lanku, pridali sme k tomu aj úmysel za skoré ukončenie epidémie a za nás všetkých. Celkový počet zapojených do modlitby ruženca na Slovensku bolo približne 36 000 ľudí. Na celom svete sa zapojilo 509 771 ľudí. V tomto počte sme zahrnutí aj my. Modlili sme sa online s 21 účastníkmi cez Teams a káblovú televíziu. V pondelok sa pridalo približne 150 detí s učiteľmi cez modlitbu počas vyučovania. Sme radi, že v nás stále žije viera v silu spoločnej modlitby. Nech dobrý Boh požehná všetkých, ktorí sa modlili a umožnili nám modliť sa aj v škole. Ďakujeme.

          • Informácia o dištančnom vzdelávaní v ZŠ

          • Vážení rodičia, milí žiaci, od 26. 10. 2020 prebieha na základe rozhodnutia ministra školstva dištančné vzdelávanie aj v ZŠ  v ročníkoch 5.-9.

            1. Na základe tohto rozhodnutia sa zakazuje  konzumácia a výdaj stravy v školskej jedálni žiakom , ktorí majú disťtančné vzdelávanie. Preto sú stravníci z druhého stupňa ZŠ a gymnázia zo ŠJ odhlásení až do odvolania tohto zákazu. 

            2. Je zverejnený rozvrh hodín pre dištančné vzdelávanie, riaďte sa , prosím , podľa tohto rozvrhu.

            3. Žiaci, ktorí nemajú možnosť pripojenia na Teams, nebudú sa vzdelávať prezenčnou formou v škole, budú ich kontaktovať triedni učitelia a vyučujúci a dohodnú si spôsob výučby.

            Ďalšie informácie budeme poskytovať priebežne tak, ako ich získame.

            Vážení rodičia,

            prosím o ústretovosť, trpezlivosť  a pomoc pri vzdelávaní Vašich detí. Ďakujeme.

          • Opatrenia v školstve

          • Od pondelka 26.10. do 27.11. prechádzajú žiaci 2. stupňa na dištančnú výučbu. Dištančná vyučba bude prebiehať cez MS Teams s upraveným rozvrhom hodín, o ktorom sú žiaci informovaní.

            Vstup do školy od 3.11.2020

            Vážení rodišia, milí žiaci, od 3.11.2020 platia aktualizované opatrenia na vstup do školy. Nájdete ich na :

            https://ucimenadialku.sk/usmernenia/otvorenie-skolskeho-roka-2020-2021

            Pripomínam, že karanténne opatrenia v prípade pozitivity platia pre členov rodiny, ak žijú v spoločnej domácnosti.

            Veím, že sa zajtra stretneme všetci, žiaci 1.-4. ročníka, v škole. 

          • OZNAM

          • Vo štvrtok 22.10.2020 bude o 17:00 hod. skúška spojenia žiakov s triednymi učiteľmi cez MS Teams.

          • Modlitba ruženca

          • Dňa 18.10.2020 sa opäť môžeme zapojiť do celosvetovej modlitbovej kampane pod názvom:

            „Milión detí sa modlí ruženec“

            Naša škola Vám umožní zapojiť sa do modlitby ruženca:

            • v nedeľu 18.10.2020 o 16.30 online cez schôdzu v Teams - tím „Milión detí“ /do tímu sa pridajte sami individuálne/. Pripojte sa cez kalendár.
            • v pondelok 19.10.2020 počas vyučovania sa zapojíme na hodinách podľa inštrukcií Vašich učiteľov.

            Máte možnosť pripojiť sa k tejto celosvetovej modlitbe aj so svojimi rodinami, keď sa prihlásite cez stránku: www.miliondeti.sk 

            Aktuálne sa na Slovensku prihlásilo už skoro 20 000 ľudí.

            Každému, kto sa bude modliť, bude darovaná mariánska zázračná medaila, ktorú dostala sv. Katarína Labouré v zjavení od Panny Márie.

            Úmysel modlitby ruženca na tento rok:

            • za pokoj a mier vo svete
            • za Srí Lanku
          • Zbierka Biela pastelka 18.9. 2020

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            V piatok 18.9.2020 bude aj naša škola patriť k tým, ktorým nie je osud ľudí so zrakovým postihnutím ľahostajný. Naši koordinátori Bielej pastelky budú v triedach informovať žiakov, ktorí môžu prisieť a pomôcť dobrej veci. V hlavnej budove školy bude na prízemí umiestnená stacionárna pokladnička, do ktorej môžeme prispievať do konca novembra. 

            Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.