• Výpis klasifikácie

          • Milí rodičia, elektronicky výpis klasifikácie prospechu, správania a dochádzky za prvý polrok školského roku 2022/2023 má zverejnený každý žiak v EduPage. EduPage je náš hlavný elektronický komunikačný kanál, prostredníctvom ktorého s Vami rýchlo a jednoducho komunikujeme. Našim žiakom blahoželáme k úspešnému ukončeniu 1. polroku. V druhom polroku im prajeme veľa šťastia a chuti do učenia.

          • Darček pre radosť


          • Naši žiaci a mnohí iní dobrodinci sa s nadšením chopili výzvy, ktorou sme chceli v tomto predvianočnom období potešiť osamelých a starších ľudí v našom meste. Poprinášali naozaj veľa pekných, chutných a potrebných vecí, ktoré sme potom porozdeľovali do darčekových taštičiek a škatuliek. Prichystali sme 55 darčekov pre radosť. V škole sa deviataci s pani triednou učiteľkou pričinili o riadnu dávku chutných a voňavých perníčkov, ktoré sme pribalili aj s venovaním do každého darčeka. S niektorými žiakmi sme potom balíčky roznášali starkým a verte, ich vďaka nás dojala. Na vlastnej koži sme pocítili, ako radosť rozdávaním rastie. Ďakujeme všetkým, ktorí nám otvorili svoje okná a dvere. Vaše srdečné privítanie nám dodalo odvahu a presvedčilo nás, že dobré skutky sa stále oplatí konať. Všetkým prajeme pokojné a požehnané Vianoce! ​​​​​​​

          • Zmena príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v spojenej škole od 01.01.2023

          • Vážení rodičia, týmto vás informujeme o zvýšení príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v spojenej škole  s platnosťou od 1. 1. 2023. 

            Mestské zastupiteľstvo v Spišskej Starej Vsi podľa § 4 ods. 3 písm. c) v spojení s § 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v zmysle § 28 ods. 5, § 114 ods. 6, § 116 ods. 6 a § 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov vydáva toto Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Spišská Stará Ves č. 9/2022 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v spojenej škole.

            §4 Príspevok na činnosť školského klubu detí

            1. Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí prispieva zákonný zástupca žiaka mesačne sumou 8,-€. Príspevok podľa odseku 1 uhrádza zákonný zástupca dieťaťa do 15. dňa príslušného kalendárneho mesiaca v hotovosti do pokladne školy.

             

            §5 Príspevok na činnosť centra voľného času

            1. Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou centra voľného času sa určuje vo výške 2,0 € mesačne.

            2. Príspevok sa uhrádza do 15. dňa príslušného kalendárneho mesiaca v hotovosti do pokladne školy alebo priamo na príjmový účet školy.

            3. Príspevok za dieťa, žiaka, s trvalým pobytom na území mesta Spišská Stará Ves, ktorého zákonný zástupca predloží riaditeľke školy doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu, bude od príspevku oslobodené.

            4. Poplatok na dieťa s trvalým pobytom mimo mesta Spišská Stará Ves je rozdelený nasledovne: - ak obec, v ktorej má dieťa trvalý pobyt prispeje na záujmové vzdelávanie v plnej výške – poplatok na dieťa bude 2,0 € mesačne - ak obec, v ktorej má dieťa trvalý pobyt neprispeje na záujmové vzdelávanie – poplatok na dieťa bude 15 € mesačne - ak obec, v ktorej má dieťa trvalý pobyt prispeje čiastočne na záujmové vzdelávanie – poplatok bude určený podľa percentuálnej výšky príspevku danej obce.

             

            §6 Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni

            1. Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni uhrádza rodič alebo zákonný zástupca stravníka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov v nadväzností na odporúčané výživové dávky a rozpätia finančných pásiem zverejnené Ministerstvom školstva SR nasledovne:

            a) Stravníci MŠ od 2-6 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – desiata 0,45€, obed 1,10€, olovrant 0,35€ – spolu 1,90 €.

            b) Stravníci ZŠ od 6-11 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,50 €.

            c) Stravníci ZŠ od 11-15 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,70 €

            d) Stravníci G od 15 – 19 rokov (stravné 2.finančné pásmo A) – obed 1,90 €.

            e) Dospelí stravníci (stravné 2.finančné pásmo B) – obed 2,20 €.

            2. Školské jedálne poskytujú stravovanie zamestnancom spojenej školy. So súhlasom zriaďovateľa a príslušného útvaru regionálneho úradu verejného zdravotníctva poskytujú stravovanie aj iným fyzickým osobám. Dospelí stravníci prispievajú na plnú úhradu prevádzkových nákladov sumou 2,10 €, na plnú úhradu na nákup potravín sumou 2,20 €, úhrada celkom 4,30 €.

            3. Príspevok na čiastočnú úhradu režijných nákladov v školskej jedálni uhrádza rodič alebo zákonný zástupca stravníka (príloha č.1):

            a) Stravníci MŠ od 2-6 rokov - celodenné stravovanie 0,40 € za odobratú stravu / deň

            b) Stravníci ZŠ od 6-11 rokov – obed 0,40 € za obed

            c) Stravníci ZŠ od 11-15 rokov – obed 0,40 € za obed

            d) Stravníci G od 15 - 19 rokov – obed 0,40 € za obed

             

            §9 Poplatok za užívanie priestorov telocvične

            Poplatky za prenájom telocvične (elektrická energia, voda, kúrenie, upratovanie):

            a) telocvičňa ZŠ Spišská Stará Ves 20,00 €/ hod.

            b) telocvičňa Gymnázium Spišská Stará Ves 12,00 €/ hod.

            c) tenisový kurt pri Gymnáziu Spišská Stará Ves 3,-€ bez použitia osvetlenia, 5,-€ s osvetlením

            d) ľadová plocha v areáli ZŠ Spišská Stará Ves – verejné korčuľovanie 1,-€/hod., hokej (rezervácia plochy) s využitím osvetlenia 50€/hod., bez osvetlenia 30€/hod.

            e) multifunkčné ihrisko bez osvetlenia 3€/hod., s osvetlením 8€/hod.

            Dohodnutú cenu bude nájomca uhrádzať v hotovosti do pokladne Spojenej školy Spišská Stará Ves alebo na príjmový účet školy.

            https://www.spisskastaraves.sk/resources/File/vzn-c-9-2022-o-urceni-vysky-prispevku-na-ciastocnu-uhradu-nakladov-v-spojenej-skoly.pdf

             

          • Beseda s preventistom

          • 13. decembra 2022 sa žiaci deviatych tried zúčastnili besedy s preventistom  kpt. Ing. Milanom Ženčuchom, ktorý pútavou formou porozprával deviatakom, aká je trestná činnosť mládeže. Jeho dlhoročné skúsenosti aj riešenia rôznych prípadov záškoláctva, drogovej trestnej činnosti a šikanovania veľmi zaujali.  Žiaci boli poučení, čo je správne/nesprávne a ako rýchlo sa môžu ocitnúť na hrane zákona. Pripomenul besedujúcim, že za svoje skutky a neuvážené konanie môžu byť aj odsúdení. Určite si z tejto besedy vzali deviataci ponaučenie a pochopili,  že ani energetické nápoje, elektronické cigarety, alkohol či fajčenie nemôžu podporiť ich psychické a fyzické zdravie.

          • Zvyky a tradície na Luciu

          • V rámci mimočítankového čítania si žiaci 2.A pripomínajú formou zážitkového čítania zvyky a tradície našich predkov v predvianočnom období.  Počas projektu s názvom "Od Kataríny do Troch kráľov", sa na Luciu podelili o zážitok aj so svojimi rovesníkmi. Spestrili si vyučovanie najtajomnejším zvykom, a prezlečené za "Lucie" povymetali husacími pierkami z kútov v triedach zlo, choroby, hádky a trápenie. Nezabudli ani na triednych "gazdov", aby ich choroby obchádzali. Veríme, že mali všetci zážitok a budú si pamätať, akú pestrú mladosť mali voľakedy ich starí rodičia.  

          • Pytagoriáda

          • Šikovné matematikárske hlavičky sa v dňoch 7. a 8. 12. 2022 zúčastnili školského kola Pytagoriády.

            Súťaže sa zúčastnilo 77 žiakov našej školy v ročníkoch 3. – 8. Súťaž prebiehala v predpísanom čase 60 minút, za ktorý mali vyriešiť 15 príkladov. Úspešný riešiteľ je žiak, ktorý správne vyriešil aspoň 10 príkladov. Úspešní riešitelia majú šancu zúčastniť sa okresného kola Pytagoriády.

                Zúčastnených     Počet úspešných riešiteľov

            P3        11                              1

            P4        18                              5

            P5        15                              1

            P6        12                              1

            P7        10                              5

            P8        11                              7

            Úspešní riešitelia sú:

            P3: Klára Švienta 11 bodov za úlohy/10 bodov za ušetrený čas

            P4: Timea Michalicová 13 /7

            Kĺčová Vlaďka 10 /10

            Valentín Gecašek 13 /6

            Eliška Čarnotová 11 /7

            Michal Koňuch 10 /6

            P5: Matúš Kočinský 14 /11

            P6: Viktor Kromka 11 /6

            P7: Jakub Mýtnik 14 /6

            Daniel Poláček 13 /5

            Aneta Švienta 12 /4

            Mykhailo Cherkasov 10 /3

            Chiara Čarnogurská 10 /3

            P8: Kováčiková Tereza 14 /6

            Hamráček Filip 14 /6

            Marhefková Emma 10 /5

            Yana Mikhovich 11 /3

            Matúš Kromka 10 /2

            Nina Bartošová 10 /2

          • Sviatok sv. Mikuláša

          • Na sviatok sv. Mikuláša nás v Základnej škole príjemne prekvapili študenti z nášho Gymnázia. Priniesli nám posolstvo lásky od sv. Mikuláša. Možno to trošku začiernili s čertiskami, no to len na výstrahu, aby sme si na čertoviny dávali veľký pozor. Nestihli pozrieť mladšie ročníky, čo im je ľúto, ale šli sa učiť, lebo nechceli zanedbať svoje školské povinnosti. Zistili, že v základnej škole máme dobré a šikovné deti a ústretových učiteľov. Malí prváci im poslali video s básničkou dodatočne a odkazujú im, že na budúci rok ich na prvom stupni všetci túžobne očakávajú. Ďakujeme rodičovskému združeniu za štedrú mikulášsku nádielku.

          • Vianočné prázdniny od 22.12.2022

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje, že udeľuje žiakom vo všetkých organizačných zložkách školy dňa 22.12.2022   RIADITEĽSKÉ   VOĽNO.

            Vyučovanie po prázdninách začne 9.1.2023. 

             

          • VYHRALI SME O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha

          • Snaha a úsilie, ktoré sme vynaložili v tejto súťaži, nám pomohli k víťazstvu a teda k získaniu všestrannej športovej prípravy pre 20-člennú tréningovú skupinu zloženú zo žiakov prvého stupňa našej školy. Naša škola sa stala jednou z 24, ktoré získali Akadémiu na obdobie od 01.02.2023 do 31.01.2024. Do aktuálneho ročníka súťaže sa zapojilo 521 základných škôl. Ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali. Špeciálne poďakovanie patrí mamičke p. A. Šebestovej, ktorá pomáhala hlasovať aj iným a tým výrazne prispela k počtu hlasov 8 184.

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dňa 23.11.2022 prebehlo na našej škole školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnili sa ho žiaci siedmeho až deviateho ročníka. Žiaci boli rozdelení do dvoch kategórií: kategória 1A - žiaci siedmeho ročníka a kategória 1B - žiaci ôsmeho a deviateho ročníka, v počte 12 žiakov. Preverili si tak svoje schopnosti nielen v posluhu a jeho porozumení, ale aj v gramatike a v čítaní s porozumením.

            Veríme, že všetci získali svojou účasťou i vlastnú skúsenosť, ktorá ich posunie a motivuje do ďalšieho štúdia nemeckého jazyka. Je potrebné dodať, že nemecký jazyk je na našej škole ako druhý jazyk, ktorý sa žiaci začínajú učiť v siedmom ročníku. Preto považujeme už samotnú účasť za veľké plus. Na olympiádu žiak potrebuje okrem iného aj veľkú odvahu.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku.

          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku prebiehalo aj tohto roku v 2 kategóriách. Kategória 1A je určená pre žiakov 6. až 7. ročníka. Kategória 1B je pre žiakov 8. a 9. ročníka. Víťazi daných kategórií postupujú na okresnú súťaž do Kežmarku, ktorá sa uskutoční v polovici januára.

            Kategória 1A: 1. miesto: Daniel Poláček (7.A, 72%); 2. miesto: Chiara Čarnogurská (7B, 71%); 3. miesto: Andrea Križanová (6.B, 70%)

            Kategória 1B: 1. miesto: Tamara Strnadová (9.A, 90%); 2. miesto: Diana Grivalská (9.A, 74%); 3. miesto: Ján Rušin (9.B, 72%)

          • Futsalový turnaj "Zober pizzu, nie drogu"

          • Po koronovej prestávke sme sa vrátili k tradícii protidrogových futsalových turnajov s názvom „Zober pizzu, nie drogu“. Žiaci si svoje sily zmerali 23.11.2022 na palubovke najväčšej telocvične na Zamagurí. V kategórii mladších žiakov dominovali futsalisti z 5.B. Na druhom mieste sa umiestnili atléti z 6.A a tretí skončili mladí borci z 5.A. Medzi družstvami starších žiakov nesklamala favorizovaná 9.A. Na krk deviatakom dýchali, a na druhom mieste skončili nádejné talenty z 7.B. Tretiu priečku vybojoval výber hviezd z 9.B.

          • Riaditeľské voľno 18.11.2022

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje, že z dôvodu šetrenia  budú mať žiaci organizačných zložiek ZŠ, gymnázium a ZUŠ dňa 18.11. 2022 riaditeľské voľno.

          • Do školy stačí prísť o 7.45 hod.

          • Vážení rodičia,

            sme radi, že sa Vaše deti tešia do školy a že poväčšine chodia do školy načas. Školu   otvárame už  o 7.00 hod., vyučovanie začína o 8.00. Žiak trávi v škole 5 - 9 hodín, podľa toho, či popoludní chodí aj do ŠKD.Povedzme si, je to naozaj pre žiakov dosť. 

            Prosíme Vás, neposielajte svoje deti do školy príliš skoro, pretože

            po 1. - medzi 6.30 a 7.00 ešte ani škola nemá byť otvorená,

            po 2. - nie je zabezpečený ani dozor nad žiakmi.

            Skúsenosti posledných dní nás nútia poprosiť Vás, aby ste dohliadli na to, kedy Vaše deti odchádzajú z domu. Paradox, musíme Vás pýtať, aby ste ich neposielali hodinu skôr. Žeby to bolo zmenou času?

             

          • Pestrý október v ŠKD

          • Školský klub detí nezaháľa a pokračuje ďalej vo svojich plánovaných  aktivitách. V utorok 25.10.2022 sme boli potešiť básničkami, pesničkami klientov zariadenia DSS JASOŇ v Spišskej Starej Vsi. Každého sme obdarovali darčekom, spoločne sme si v kruhu zaspievali, zatancovali a takto sme si uctili drahé staré mamy i starých otcov. V stredu 26.10.2022 sme boli privítať najmenších obyvateľov nášho mestečka. Zaspievali sme pesničky, zarecitovali básničky a veríme, že sme spríjemnili tieto krásne chvíle všetkým, ktorí sa tejto milej udalosti zúčastnili.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Medzinárodný deň školských knižníc, ktorý sa viaže k dátumu 24.10. 2022, žiaci našej školy strávili v Knihuľkove. Počas celého vyučovacieho dňa mali možnosť zapojiť sa do rôznych aktivít a ukázali nám ako majú radi našu školskú knižnicu.