• Škola otvorená všetkým

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

             

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ sa od 15.06.2020 rušia ďalšie obmedzenia. Ruší sa maximálny počet žiakov v triede a rušia sa aj obmedzenia v skupinách.

            Prevádzka ŠKD  v súlade s rozhodnutím ministra bude od 15.6.2020  v čase od 11.00 do 15.30 hod.

            Výdaj obedov ostáva podľa pôvodného  pokynu, pripomínam žiakom, ktorí prídu do školy od 22.6.2020, teda tí, ktorí doteraz do školy nechodili, hlavne žiaci 6.-9. ročníka ZŠ a gymnazisti, aby sa na obed prihlásili. V opačnom prípade obed nebudú mať.

             

            Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ sa žiaci 6. – 9. ročníka a stredných škôl môžu od 22.06.2020 vrátiť do škôl. Aj napriek tomu, že účasť žiakov v škole je naďalej dobrovoľná a rešpektujem rozhodnutie pána ministra,  apelujem na Vás, rodičia, aby ste zvážili, či je nutné nechať svoje deti doma, lebo to môžete.   S ukončením školského roka súvisí nielen uzatvorenie známok, ale aj odovzdávanie učebníc a aj príjemnejšie činnosti, ako napríklad ocenenie žiakov za výborný prospech, dochádzku, úspechy na súťažiach a samozrejme rozlúčka s deviatakmi.  Ak už pre nič iné, určite budú musieť prísť odovzdať učebnice. Nie dobrovoľne, musia! 

             

            Budú Vás kontaktovať triedni učitelia, aby zistili, ako je to s nástupom Vašich detí do školy, prosím o ústretovosť a súčinnosť.

             

            Pripomínam, že žiaci počas prerušenia vyučovania v školách mali dištančné vzdelávanie, vyučovanie ako také nebolo zrušené. Boli aj takí žiaci, ktoré túto situáciu využili na ničnerobenie, vyhovárali sa na nefungujúcu techniku, ak sme za nimi vyslali asistentku, neotvárali, nereagovali na výzvy vyučujúcich, na komunikáciu. Nemajú poplnené úlohy, nemajú odovzdané zadania a pod. aj napriek tomu, že sme redukovali učivo a rámcový učebný plán. Následne ani nenastúpili alebo nenastúpia do školy, keď je  možnosť.  Tí žiaci budú mať problém s ukončením školského roka , budú musieť byť v auguste  komisionálne preskúšaní, aby mohli postúpiť do vyššieho ročníka.

            Vážení rodičia, myslíte si, že v lete sa doučia to, čo teraz zanedbali? Kto  im bude pomáhať, vysvetľovať učivo? Nepracovali doteraz, donútite ich pracovať v horúcom lete?