• Okresné kolo GEO

          • Výsledky okresného kola geografickej olympiády

            Dňa 7.2.2019 sa na pôde základnej školy Nižná brána v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Naša škola sa nenechala zahanbiť.

            V kategórii G získala prvé miesto žiačka piateho ročníka Diana Grivalská, ktorá sa vynikajúco popasovala so všetkými troma predpísanými časťami: teoretickej časti, praktickej časti, aj miestnej krajine.

             Úspešnou riešiteľkou sa v tejto kategórii stala aj Sabína Gurovičová. Tamare Brejčákovej chýbal na úspešného riešiteľa len jediný bodík. Všetky naše piatačky sa tak umiestnili v prvej polovici tabuľky.

            V kategórii F našim šiestakom Alexovi Soskovi a Samuelovi Ciskovi chýbala k úspešnosti len trošku lepšie vypracovaná teoretická časť, veď praktickou časťou sa zaradili medzi najlepších. Treba však dodať, že vo svojej kategórii súperili najmä s o rok staršími žiakmi a tohtoročné témy kategórie F boli naozaj ťažké.

            V kategórii E sa všetci naši žiaci Zuzana Kaprálová, Timotej Baran, aj Matúš Drienovský stali úspešnými riešiteľmi. Zuzana Kaprálová sa umiestnila na treťom mieste, takže budeme očakávať aj pozvánku na krajské kolo.

            Všetkým blahoželáme!

            Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí sa rozhodli vo svojom voľnom čase venovať sa geografii a teším sa na ďalšiu spoluprácu.

             

            Mgr. Miloš Čupka