• Úspešná riešiteľka krajského kola Matematickej olympiády

            utorok 21. marca 2017 sa zišlo 60 účastníkov matematickej olympiády z celého kraja, úspešných na okresných kolách. Našu školu reprezentovali Tímea Regecová, druhá v okresnom kole, a Sophia Petra Krišáková, štvrtá v okresnom kole. Náročné úlohy preverili schopnosti najlepších matematikov – deviatakov. Sme radi, že medzi úspešnými riešiteľmi sa objavila so 14 bodmi aj naša Sophia. Srdečne blahoželáme a želáme jej veľa podobných úspechov počas plánovaných štyroch rokov jej gymnaziálneho štúdia na našej Spojenej škole.

          • SLÁVICI Z LAVICE

            27. marca 2017 reprezentovali našu školu v okresnom kole speváckej súťaei Slávici z lavice Vaneska Kosturáková zo 4.B, Viktória Kostková z 5.A a Lenka Kováčiková z 8.B triedy. Dievčatá spievali karaoke moderné piesne a Lenka Kováčiková získala piesňou "Your song" krásne druhé miesto. Srdečne gratulujeme!


             

          • Environprojekt – 22. marec je Svetový deň vody

            Tak, ako každý mesiac, ani v marci druháci nezabudli a opäť navštívili Infocentrum PIENAP-u. Tentokrát sme si pripomenuli Svetový deň vody a prakticky sme si vyskúšali rôzne aktivity. Prvou aktivitou bolo znázornenie našej planéty Zeme a zistenie, že väčšinu povrchu našej planéty tvorí voda. V druhej aktivite nám Ing. Malatinová ukázala kolobeh vody v prírode. Zistili sme, že aj keď množstvo vody na Zemi sa nemení, pitnej vody máme čoraz menej. Ďalej sme s dažďovou kvapkou hľadali správnu cestu v bludisku. V poslednej aktivite mali žiaci možnosť vyskúšať si čistenie špinavej vody. Voda bola znečistená kamienkami, pieskom, olejom a papierikmi. Rozdelení do skupín sa druháci hrali na čističky odpadových vôd. Najprv odstraňovali väčšie nečistoty pomocou lyžičky, potom filtrovali pomocou sitka a nakoniec cez filtračný papier. Týmto pokusom sme si upevnili a zopakovali učivo z prvouky. Žiakom sa čas strávený v Infocentre veľmi páčil. Tešíme sa na ďalšie aprílové stretnutie.

          • Marec – mesiac kníh

            V mesiaci marec sme so žiakmi 2. ročníka navštívili našu mestskú knižnicu. Druháci, už ako ochrancovia kníh vedia, že knižnica je domovom kníh a mnohí sa stali jej pravidelnými návštevníkmi – čitateľmi.  V stredu 22. marca sme si v knižnici pútavým príbehom o vodníkovi Čľupkovi pripomenuli aj Svetový deň vody. Žiaci čítali text veľmi pozorne, a tak hravo odpovedali na všetky Čľupkove otázky k textu. Jedna z úloh bola pomôcť vodníkovi „upratať“ rybník od odpadkov. Do tejto úlohy sme sa okamžite pustili, keďže vieme, že život bez čistej vody by bol veľmi ťažký. Záver tejto vyučovacej hodiny v knižnici sme využili na čítanie kníh podľa vlastného výberu. Po návrate do školy viacerí druháci zhodnotili, že to bola najlepšia hodina.

          • Slávik Slovenska 2017

          • Dňa 21. marca 2017 sme odštartovali školské kolo celoslovenskej súťaže Slávik Slovenska. Súťažilo sa v troch kategóriách. Súťažilo spolu 26 žiakov. Výsledky súťaže:

            1. kategória: 1. – 3. ročník.

            1. Terézia Kováčiková 2.B

            2. Ema Urbaňáková 1.B

            3. Jozef Lešundák 3.B

             

            2. kategória: 4. – 6. ročník

            1. Jakub Michlík 5.roč.

            2. Viktória Kostková 5.roč.

            3. Jakub Kostka 5.roč.

             

            3. kategória: 7. – 9. ročník

            1. Kristína Kaňuková  9.A

            2. Lenka Kováčiková 8.B

            3. Ester Švienka 8.B

             

            Víťazi jednotlivých kategórií postupujú na okresné kolo. Ďakujeme všetkým spevákom a postupujúcim držíme palce.


          • MÁME MAJSTERKU SLOVENSKA

            V dňoch 14. - 15. marca 2017 sa na Štrbskom Plese konala ZIMNÁ KALOKAGATIA - olympiáda detí a mládeže z celého Slovenska. Súťažilo sa v zjazdovom lyžovaní, snowboarde, biatlone, vo výtvarnej súťaži a fotografii na tému MÁM RÁD ZIMNÉ ŠPORTY. 

            Aj Základná škola v Spišskej Starej Vsi tam mala svoje zastúpenie. Reprezentovala nás na tejto súťaži žiačka 8.B triedy LENKA KOVÁČIKOVÁ. Súťažila v kategórii mladších žiačok v zjazdovom lyžovaní.

            V slalome sa umiestnila na veľmi peknm 3. mieste. Viac sa jej darilo v obrovskom slalome, kde obsadila 1. miesto a stala sa víťazkou Zimnej kalokagatie.

            K dosiahnutým výsledkom jej srdečne blahoželíme a zároveň ďakujeme zza vzornú reprezentáciu školy!!!

            Lenka Kováčiková nás veľmi dobre reprezentovala aj v Tatranskej lyžiarskej lige, kde súťažili lyžiari nie len z našej podtatranskej oblasti, ale aj lyžiari z Poľska. Vo svojej kategórii v obrovskom slalome tu Lenka celkove obsadila znova 1. miesto. Blahoželáme jej a želáme veľa úspechov do ďalšej seóny.

             

          • Slávnostné pasovanie prvákov za čitateľov knižnice

               Pri príležitosti „Mesiaca knihy“ naši prváci dňa 14.03.2017 po prvý krát navštívili  mestskú knižnicu. S úsmevom na tvári ich tu privítala  vedúca knižnice p. Mária Dlhá. Najprv si prezreli  priestory knižnice a usporiadanie kníh. Potom sa pohodlne  usadili na koberec a pozorne počúvali. Dozvedeli sa o význame knižnice, jej fungovaní a správaní sa ku knižkám. Nasledovalo čítanie pútavého príbehu, „Vladko, kde si?“ tetou knihovníčkou a následne prvé pokusy hlasného čítania prvákov na verejnosti. Nasledovalo slávnostné  pasovanie za čitateľa knižnice a odovzdanie pamätného preukazu.  Na záver p. knihovníčka vyjadrila presvedčenie, že sa naši prváci stanú ozajstnými návštevníkmi a čitateľmi starovesskej knižnice.

          • Svetový deň divej prírody

            V rámci projektu „Miluj prírodu a nie drogu“ sme si so žiakmi 2. ročníka pripomenuli Svetový deň divej prírody, ktorý sa slávil 3. marca. V Infocentre Pieninského národného parku nám Ing. Malatinová porozprávala o divo žijúcich zvieratách v našej prírode. Tiež pripomenula dôležitú prácu ochranárov a ich starostlivosť o tieto zvieratá. Dôležité udalosti týkajúce sa divo žijúcich zvierat sú napríklad: jarná migrácia žiab, sčítavanie motýľa jasoňa červenookého, prvá pomoc poraneným zvieratám... Zaujímavou aktivitou bolo vlastnoručné vyrobenie zvieratka, ktoré žiaci niekedy videli vo voľnej prírode. Ukázalo sa, že žiaci sú veľmi šikovní a rôzne sovy, zajace,,či iné zvieratká sa im vydarili. Naši druháci sú vďaka tomu opäť o trochu viac vnímavejší a pozornejší k našej prírode. 

          • „Buď múdrejší ako oheň“ – Evakuácia

            V stredu 22. 2. 2017  navštívila žiakov 2. ročníka pani hasička Ing. Kolodzejová z Kežmarku. Na tomto treťom stretnutí oboznámila žiakov s pojmom EVAKUÁCIA. Vysvetlila im, v akých prípadoch sa evakuácia vyhlasuje. Ako sa správne zachovať v prípade ohrozenia života. Ako sa správať v budove školy v čase nebezpečenstva. Žiaci si evakuáciu vyskúšali aj prakticky. Všímali si smer zelených únikových značiek na stenách a tiež umiestnenie  hydrantov. V spolupráci s profesionálnymi hasičmi nás v tomto školskom roku čakajú ešte dve stretnutia. Tešíme sa a veríme, že budeme múdrejší ako oheň.

          • KVÍZ NEMECKÉHO JAZYKA

            28.2.2017 sa pod vedením vyučujúcich Mgr. Anny Skotzke a Ing. Ivety Simčišinovej uskutočnil kvíz nemeckého jazyka pre 7.,8. a 9 ročník. Zúčastnili sa na ňom tri družstvá. Žiaci si overili svoje vedomosti netradičnou, zábavnou formou. Boli to príjemne strávené chvíle.