• Oznam

            Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje, že na stredu 23.11.2016 udeľuje riaditeľské voľno žiakom 6. a  7. ročníka základnej školy z dôvodu Testovania 5 – 2016.

          • Medzinárodný týždeň boja proti drogám

            Pod heslom " Mám lepšiu voľbu " sa niesol v čase od 7. do 11.11.2016 aj týždeň aktivít v Centre voľného času Šťastenko v Spišskej Starej Vsi. Žiaci sa v priebehu celého týždňa venovali tejto téme rôznym spôsobom. Peknou aktivitou bola výtvarná súťaž na tému drogy a ich dôsledky, kde žiaci výtvarne zachytili svoj pohľad na negatívne dôsledky drog. Mnohí na základe vlastných skúseností maľovali to, ako pozitívne trávia svoj voľný čas, napríklad hrajú spoločenské hry, zúčastňujú sa spoločenských aktivít, hrajú šach a športové hry, ako je futbal, vybíjaná, či basketbal. 

                                                                                                                                                        Monika Krempaská

          • Záložka do knihy spája školy

          • Žiaci ZŠ a ZUŠ sa počas októbra znova zapojili do 7. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Plne využili fantáziu a výtvarné nadanie a vytvorili veľké množstvo pekných a zaujímavých záložiek. 90 z nich sme vybrali a poslali do partnerskej školy v Brezovici na Orave, odkiaľ sme začiatkom novembra dostali na výmenu  rovnaké množstvo záložiek pre našich žiakov.

            Chceme pripomenúť, že v tomto školskom roku boli záložky mimoriadne pekné a nápadité. Ďakujeme všetkým žiakom aj učiteľom za účasť.

            Mgr. Anna Skotzke


             

          • Pekné 2. miesto na okresnom kole v šachu

            piatok 11. novembra sa uskutočnilo okresné kolo v šachu žiakov základných škôl. Organizátorom bola ZŠ v Lendaku. V súťažnom družstve mohli nastúpiť dvaja chlapci a dve dievčatá až po 9. ročník, takže naša nominácia jeden štvrták a traja tretiaci bola jednoznačne najmladšia. Napriek tomu sme zabojovali a získali cenné druhé miesto v konkurencii piatich základných škôl. Cenné víťazstvá získali Samuel Cisko, Jáchim Martančík, Viktória Irhová a Zuzana Kronová. Celkové poradie: 1. ZŠ Lendak, 2. ZŠ Spišská Stará Ves, 3. ZŠ Hradné námestie Kežmarok (Grundschule), 4. ZŠ Nižná brána Kežmarok, 5. ZŠ Slovenská Ves.