• Letný tábor Dve veže - 3. ročník

          •    V dňoch 6. až 10. augusta sa 41 detí zúčastnilo letného tábora v Spišskej Starej Vsi. Účastníci, takmer výlučne žiaci našej ZŠ, boli rozdelení do štyroch družstiev podľa farieb: „Modrí“, „Zelení“, „Bieli“ a „Žltí“. V hre boli síce aj voľné názvy, ale napokon sa zaužívali tieto ľahko identifikovateľné podľa táborových tričiek.

               Nakoľko bolo počasie priaznivé, konali sa všetky pripravené aktivity. Tradičné turnaje vo futbale, basketbale, terénnom i rovinnom behu, ringu a metlobale sprevádzali ďalšie športy, v ktorých súťažili dvojice pre svoj tím: hod loptou na cieľ, kopanie lopty na presnosť, hod na kôš, pétanque a croquet. Posledné dve disciplíny si ako novinky získali veľkú popularitu. O niečo menej obľúbené bolo bodovanie poriadku, vyžadovanie dochvíľnosti a pozornosti pri pokynoch alebo dodržiavanie osobnej hygieny. Vyvážili to ale atraktívne doplnky ako skúška odvahy, túra na Havku, hľadanie Veľkého Dudroša, návšteva knižnice, večerné opekanie či tvorba táborových výkresov, hesiel a vlajok. Nepredvídaným doplnkom bolo tiež sledovanie búrky spoza okien alebo úspešné vyháňanie dotieravého hmyzu.

               Celkovo sa tábor vydaril vynikajúco, skutočne nebol podstatný víťaz, hoci pre poriadok treba uviesť, že po dvoch rokoch hegemónie „Zelených“ zvíťazili „Modrí“. Podľa predbežných ohlasov sa zdá, že budúcoročný štvrtý tábor bude mať nadštandardnú účasť. Možno siahneme k výberu účastníkov podľa toho, ako sa nám javili v táboroch doteraz. Každopádne však môžeme sľúbiť, že Dve veže budú o rok opäť.

            Mgr. Miloslav Cisko

             

          • O Z N A M

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves oznamuje žiakom, študentom a rodičom, že oficiálne otvorenie školského roka 2018-19 sa začína v pondelok 3. septembra 2018 o 9.00 hod. ( po svätej omši) v KD v Sp. St. Vsi. Žiaci si v prvý školský deň donesú so sebou prezuvky a tašky na učebnice.