• ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA ZŠ

          • V utorok 24. apríla 2018 sa o 13:00 hod. otvorili brány našej školy pre predškolákov, ktorí sa v nasledujúcom školskom roku stanú ozajstnými žiakmi Spojenej školy v Spišskej Starej Vsi - jej organizačnej zložky - Základnej školy. Spolu bolo do 1. ročníka zapísaných 38 detí, z toho 20 chlapcov, 18 dievčat. 25 detí je zo Spišskej Starej Vsi, 2 z Červeného Kláštora, 2 z Lechnice, 1 z Havky,1 zo Zálesia, 4 z Majerov, 2 z Reľova a 1 z Osturne.

            Budúci prváci zvládli podmienky zápisu a dostali odporúčanie na zaškolenie. Rozhodnutie o prijatí dostanú rodičia detí na adresu, ktorú uviedli v protokole. V septembri sa teda pre nich už natrvalo otvoria brány našej školy, kde si začnú plniť povinnú školskú dochádzku. Veľmi sa na nich tešíme.

          • SÚŤAŽ HLIADOK MLADÝCH ZDRAVOTNÍKOV

          • Dňa 17.4.2018 sa žiaci II. stupňa ZŠ, ktorí navštevujú krúžok Poskytovanie prvej pomoci pod vedením Ing. Anny Mikulovej, zúčastnili akcie Súťaž HMZ II. Konala sa v športovej hale Aréna Poprad. Hliadka ,,A" v zložení Katarína Kušniráková, Natália Žembovičová, Natália Weissová, Saskia Brejčáková a Veronika Paľarová boli zo všetkých hliadok základných škôl okresov Kežmarok a Poprad najlepšie a tak obsadili 1. miesto.

            Hliadka ,,B" v zložení Barbora Dlhá, Viktória Bednarčíková, Veronika Navalányová, Zuzana Kaprálová a Ivana Homzová obsadili v tejto konkurencii 9. miesto.

            Ďakujem dievčatám za vynaloženú snahu a za reprezentáciu školy, Teším sa hlavne z toho, že máme v škole žiakov, ktorí vedia poskytovať prvú pomoc v prípade potreby spolužiakom, ale aj členom svojej rodiny raz budú prospešní.                                                                                                                                               

              

          • Vernisáž

          • Vernisáž výstavy Kostelničákov ornament 2018 s odovzdaním cien  bude dňa 30.4.2018 o 10.00 hod. v kultúrnom dome v Spišskej Starej Vsi

          • Vyhodnotenie súťaže Kostelničákov ornament 2018

          • K o s t e l n i č á k o v

            o r n a m e n t   2018 

             

            Vyhodnotenie 15. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže detí a mládeže

            Téma: Ornamenty v regiónoch

             

            1.  kat.    MŠ
            1. Michal Pješčak – MŠ Spišská Stará Ves
            2. Kristína Kroláková- MŠ Spišská Stará Ves
            3. Karin Kišová, MŠ Poprad- Matejovce

             

            2.kat.     6  – 10 rokov  (1. - 4. roč. ZŠ)

            1. Noemi Mitriková, ZŠ , Sídlisko II, Vranov nad Topľou
            2. Zara Mária Šefčíková, ZŠ D. Fischera 2, Kežmarok

                       Zuzana Tomková, ZŠ s MŠ , Demänovská cesta, Liptovský Mikuláš

            3. Veronika Koščáková, ZŠ s MŠ ,  Koperníkova  1707/21, Poprad- Matejovce

            Adriána Oračková, ZŠ  s  MŚ, Lomnička č. 29

             

            3.kat.    11 – 15 rokov ( 5. – 9. roč. ZŠ )

            1. Andrea a Karolína Krankotové, ZŠ Vranov nad Topľou

            Barbora Vnenčáková, ZŠ Spišská Stará Ves, 10 rokov

            2. Eva Blahová, Petra Matejovičová, ZŠ kráľa Svätopluka, Nitra

            Leona Lukšíková, ZŠ Plzeň

            3. Martin Majerčák, ZŠ s MŠ, Nižná brána, Kežmarok

            Vaneska Krajčová,ZŠ D. Fischera, Kežmarok, 10 rokov

             

            4.kat. ZUŠ

            1. Jakub Kulanga, ZUŠ Rakúsy,

            Tamara Strnadová, ZUŠ Spišská Stará Ves

            2. Viktor Kromka, ZUŠ Spišská Stará Ves

            3. Erik Hangurbadžo, ZUŠ Rakúsy

            Milan Šavel, ZUŠ Rakúsy

             

             

             

          • Tretie na okrese.

          • Tím žiačok našej školy vybojoval na okresom kole vo vybíjanej 3 miesto. Súťaž sa konala 19.04.2018 v Huncovciach. Dievčatá hrali v zostave: Paľarová, Kostková, Graindová, Veličková, Brejčáková, Kovalčíková, Danielčáková, Stuchlaková, Staneková, Birošíková, Semančíková, Gurovičová.

          • Postav hrad z odpadového materiálu

          • Pri príležitosti Dňa Zeme sa vychovávateľky ŠKD rozhodli vytvoriť projekt s názvom Postav hrad z odpadového materiálu. Projekt trval celý týždeň a vyhodnotenie prác sa uskutočnilo v utorok 17.4.2018. V prvý deň projektu sa žiaci rozdelili do 6 pracovných skupín, v ktorých pracovalo 9 žiakov. V utorok si mali žiaci vybrať konkrétny hrad alebo zámok, na ktorom chceli pracovať. K dispozícii mali encyklopédie a náučné knihy alebo webové stránky. Od stredy už žiaci pilne pracovali na svojich výtvoroch - strihali, lepili, maľovali, občas aj prerábali. Každý žiak priložil ruku k dielu, aj keď tvorenie bolo náročné vzhľadom na mimoškolskú činnosť, ktorej sa žiaci venujú a pravidelne z ŠKD odchádzajú. V pondelok pred vyhodnotením si žiaci ešte pripravili zopár informácií o ich vybranom hrade a v utorok nastala tá chvíľa, kedy sa museli postaviť pred porotou, ktorej členovia boli Mgr.Mária Raková, Mgr.Ján Gemza a pani asistentka Eva Matiková a odprezentovať svoje dielo. Napriek miernej tréme a nervozite to všetci zvládli na výbornú a už sme len čakali na výrok poroty. Na 3. mieste sa umiestnil Zvolenský zámok a tím na čele s kapitánkou Anetkou Švientou, na 2. mieste sa umiestnil hrad Plaveč a tím s kapitánkou Alexandrou Irhovou a na 1.mieste sa umiestnil hrad Šintava a tím s kapitánkou Simonkou Dudovou. Každý žiak získal ako odmenu malú sladkosť a výherné tímy drobné vecné ceny. Za účasť každému ďakujeme a veríme, že aj ďalší školský rok prinesie takúto možnosť zasúťažiť si a najmä šetriť našu planétu využitím odpadového materiálu.

          • ZACHRAŇOVALI SME ROPUCHY BRADAVIČNATÉ

          •             V utorok 10. apríla 2018 sme sa so žiakmi 6.A triedy a v spolupráci s pracovníčkou PIENAP-u Ing. Malatinovou vybrali zachraňovať žaby na dve lokality v Zamagurí. Časť žiakov pracovníci PIENAP-u odviezli do Červeného Kláštora a so zbytkom žiakov 6.A triedy sme putovali do Lysej nad Dunajcom. Žiaci dostali jednorazové rukavice, vedrá a rady odborníkov k tomu, takže mohli pristúpiť k záchrane žiab pri ich putovaní k stojatým vodám za účelom rozmnožovania. Najskôr s trochou obáv, ale neskôr už mnohí s veľkou vervou zbierali pred zábranami z fólie ropuchy bradavičnaté, ukladali ich do vedier a potom sme ich spoločne preniesli na druhú stranu cesty k stojatým vodám, do ktorých sme ich vypustili.

            Spoločne sme tak zachránili vyše 400 zákonom chránených ropúch bradavičnatých pred ich nebezpečným presunom cez vozovku, kde často končia pod kolesami áut.

                                                                                                                                                                          Ing. Mikulová

          • ČISTÉ HORY A POTOKY, 14.4.2018, PIENAP

          • Každoročnej dobrovoľnej akcie sa zúčastnilo 32 žiakov našej školy pod dozorom Mgr. Márie Rakovej a Mgr. Maye Howard.

            V spolupráci so  zamestnancami PIENAPu sme vyzbierali množstvo odpadkov. Žiaci boli po privítaní rozdelení do menších skupín a ich úlohou bolo vyčistiť určitý pridelený úsek národného parku. Po dozbieraní odpadkov žiakov na nádvorí v Červenom Kláštore čakalo malé občerstvenie. Počasie bolo krásne, akcia sa znova vydarila.

            Žiaci ako každý rok dostali drobný ďakovný predmet a úprimné poďakovanie zamestnancov PIENAPu.