• 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

             

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Základná škola:

            Rodičovské združenie pri Základnej škole, Štúrova 231/123, Spišská Stará Ves

            Občianské združenie

            Identifikačné číslo: 173196170241

             

             

          • Dajme zelenú prírode

          • Vo februári, tretiaci navštívili infocentrum Pieninského národného parku a toto naše tretie stretnutie sa nieslo v téme Vývojové stupne človeka.

            Primeranou prednáškou sa dozvedeli o rôznych vývinových štádiách a ich charakteristických znakoch.

            Človek zručný (Homo habilis) Mal schopnosť jednoduchého premýšľania. Vedel zhotoviť jednoduché nástroje – sekáč, drevené palice, pästný klin. Nevedel zhotoviť oheň, využíval ho len príležitostne. Reč bola len v zárodku.

            Človek vzpriamený (Homo erectus) Používal pästný klin, oštepy, drevené oštepy a kostené nástroje.

            Človek rozumný (Homo sapiens) Ich myslenie sa zdokonaľovalo, vzniká jednoduchá reč.

            Človek dnešného typu (Homo sapiens sapiens) Využívala sa deľba práce – muži lovili, ženy – starostlivosť o domácnosť. Lov bol špecializovaný. Nástroje: luk, šípy, harpúny. Mal dokonalejšiu článkovanú reč. Vedel zakladať oheň. Začínajú sa prejavovať ako umelci (maľby v jaskyniach).

            Praktickými aktivitami sa žiaci v skupinovej práci zahrali na archeológov, skladali kostru vyhynutých zvierat a  napodobňovali jaskynné maľby.

          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          •  

            Dňa 15. 2. 2018 sa v Kežmarku v ZŠ Dr. Fischera konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovala žiačka 9. ročníka Ester Švienta. Vo svojej kategórii sa umiestnila na 6. mieste, z počtu 18 žiakov, ako úspešná riešiteľka.

          • Šaliansky Maťko

          • 13.2. 2018 sa konalo v Kežmarku v Mestskej knižnici okresné kolo recitačnej súťaže v prednese povestí pod názvom Šaliansky Maťko. Základnú školu v Spišskej Starej Vsi reprezentovali víťazky školského kola Nikola Regecová z 5.B /II. kategória/ a Nikola Lopatová zo  6.A  /III. kategória/. Hoci nezískali postup do krajského kola, určite patria do 30-tky najlepších recitátorov v okrese Kežmarok.

          • O Z N A M

          • Novinka

                 Riaditeľka SPoŠ Mgr. Anna Kromková oznamuje, že z dôvodu vysokého výskytu chrípky v termíne od 14.2.2018 ( streda ) do 16.2.2018 ( piatok ) bude v organizačných zložkách ZŠ a Gymnázium skrátené vyučovanie. Nebude realizovaná krúžková činnosť, ŠKD bude fungovať iba do 14.00 hod. ZUŠ funguje individuálne.

          • OZNAM RIADITEĽKY SPoŠ

          • Riaditeľka SPoŠ Mgr. Anna Kromková oznamuje, že kvôli vysokému výskytu chrípkového ochorenia vyhlasuje v počas dní štvrtok a piatok (od 8.2. do 9.2.2018), teda do konca pracovného týždňa chrípkové prázdniny. Počas týchto dní nebude fungovať ani školská jedáleň, ani krúžková činnosť. Vyučovanie v ZUŠ pokračuje, to znamená, že žiaci sa ho môžu zúčastňovať v závislosti od svojho zdravotného stavu. Riadne vyučovanie bude pokračovať od pondelka 12.2.2018. V tento deň nastupujú na týždňový lyžiarsky kurz žiaci 7. ročníka ZŠ.

          • OZNAM RIADITEĽKY SPoŠ

          • Riaditeľka Spojenej školy Spišská Stará Ves Mgr. Anna Kromková oznamuje, že z dôvodu zvýšeného výskytu chrípky sa od dnešného dňa, t. j. 6.2.2018 (utorok) do 9.2.2018 (piatok) skracuje školské vyučovanie v zložke a rušia sa krúžky v popoludňajších hodinách tak, aby žiaci mohli cestovať autobusmi na poludnie domov. Z dôvodu zamedzenia rozširovania chrípky prosíme rodičov, aby choré deti neposielali do školy, ale zaezpečili im primerané lekárske ošetrenie a liečbu v domácich podmienkach. Ďakujeme za porozumenie.

          • Sánkovačka

          • Dňa 23. januára v rámci voľno-časových aktivít v ŠKD sme sa išli sánkovať. Žiaci neváhali a doniesli si všetko na čom sa dalo kĺzať, či šmýkať, dobre sme sa obliekli a rozbehli sa na kopec za školou. To bolo radosti! Líčka nám síce mrázik vyštípal, ale nikomu to neprekážalo. Do školy sme sa vrátili poriadne vymrznutí, ale šťastní, že sme strávili veľmi pekné a zábavné športové popoludnie.