• Vyplácanie dopravného
          • Vyplácanie dopravného

          • Spojená škola Spišská Stará Ves  - organizačná zložka ZŠ oznamuje rodičom, že vyplácanie dopravného  žiakom sa uskutoční dňa 14.07.2017 (t.j.  v piatok) v čase od 08.00 hod. do 14.00 hod.

          • V. ročník týždňa HOVORME O JEDLE

          • Pri príležitosti Svetového dňa potravín vyhlásila Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách n.o., v termíne od 16. 10. 2017 do 20. 10. 2017 piaty ročník týždňa „HOVORME O JEDLE“. Počas týždňa HOVORME O JEDLE boli pre žiakov pripravené rôzne aktivity. Cieľom tohto projektu je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia. Denné témy boli: Plytvanie potravinami, Odkiaľ jedlo pochádza, Dodržiavaj pitný režim, Sleduj informácie na obale potravín – Značka kvality SK a Jedz a hýb sa. Žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie o potravinách a výžive, nevynechali sme ani športové aktivity. A hovoriť o jedle budeme počas celého školského roku.


             

          • Športové súťaže v školskom roku 2017 /2018

            Naša škola sa každoročne zapája do športových súťaží v rámci základných škôl.

            Prvá súťaž, ktorú reprezentanti našej školy absolvovali, boli majstrovstvá okresu v cezpoľnom behu, ktoré sa konali v Kežmarku. Zúčastnilo sa ich 38 dievčat a 42 chlapcov.

            V súťaži dievčat našu školu reprezentovali Larissa Kovalčíková, Stanislava Regecová a Diana Trulíková. V súťaži družstiev obsadili 11. miesto. V jednotlivcoch si najlepšie počínala Larissa Kovalčíková, ktorá skončila na  22. mieste, Diana Trulíková bola 24 a Stanislava Regecová 25.

            V súťaži chlapcov našu školu reprezentovali Dominik Halčín, Jakub Michlík a Tomáš Gašparovič. V súťaži družstiev obsadili 4. miesto. V súťaži jednotlivcov najlepšie skončil Dominik Halčín, ktorý skončil na veľmi peknom 4. mieste, Jakub Michlík bol 15 a Tomáš Gašparovič 30.

            Ďalšou súťažou boli majstrovstvá okresu v bedmintone , ktoré sa uskutočnili v Huncovciach.

            V súťaži dievčat nás reprezentovali Diana Kosturáková, Stanislava Regecová a Diana Trulíková. V súťaži družstiev sa umiestnili na 4. mieste. V súťaži chlapcov nás reprezentovali Miroslav Marhefka, Dominik Halčín a Tomáš Gašparovič. V súťaži družstiev obsadili 5. miesto.

          •  Dejepisno-literárno-výtvarná exkurzia v Kežmarku

                 Posledný septembrový týždeň si siedmaci spríjemnili bežný školský deň exkurziou do Kežmarku. Navštívili Lyceálnu knižnicu v meste Kežmarok, evanjelické kostoly, hrad Kežmarok a Kaštieľ v Strážkach pri Spišskej Belej. Žiaci potvrdili staré a známe pravidlo:  Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Najviac sa im páčilo v Lyceálnej knižnici, kde si vyskúšali aj väzenie – miestnosť, v ktorej si žiak odpykával svoj trest za nevhodné správanie. V kežmarskom hrade si prešli expozície, lekáreň a v  hradnej veži sa im naskytol prekrásny pohľad na mesto Kežmarok. V závere exkurzie si pozreli aj výstavu obrazov maliara Ferdinanda Katonu v Strážkach, rodáka zo Spišskej Starej Vsi.  

                 

          • ŠARKANIÁDA

            Žiaci z ŠKD využili krásne slnečné počasie a dňa 26.9. (utorok) sa zúčastnili Šarkaniády na kopci za školou. Niektorí si priniesli vlastné vyrobené šarkany, iní si šarkany kúpili. Vietor bol trochu slabší, ako sme čakali, ale ani to nás neodradilo. Najšikovnejším žiakom lietali šarkany poriadne vysoko. Tento týždeň sa venujeme v ŠKD zdravej výžive a tak sme využili Šarkaniádu na zdravý pohyb na vzduchu. 

             

          • DAJME ZELENÚ PRÍRODE

            Aj v tomto šk. roku - už ako tretiaci, pokračujeme v environprojekte s názvom DAJME ZELENÚ PRÍRODE v spolupráci s Pieninským národným parkom.                                                         Environmentálnou výchovou chceme viesť žiakov k ohľaduplnosti k životnému prostrediu a jeho rôznorodosti, k svojmu okoliu, iným tvorom a k sebe samému. Táto prierezová téma sa prelína všetkými predmetmi. Dôležité je, aby žiaci získali vedomosti, ale aj zručnosti, ktorými môžu pomáhať životnému prostrediu jednoduchými činnosťami, ktoré sú im primerané a vhodné – chrániť rastliny, zvieratá, mať kladný vzťah k domácim zvieratám, ale aj k zvieratám v prírode.

            Naše prvé stretnutie sa uskutočnilo v pondelok 25. septembra v infocentre PIENAP-u. Obidve triedy privítala Ing. Malatinová a hneď začala rozvíjať prvú tému Životný cyklus rastlín. Táto téma je aktuálna a nadväzuje na inovované učivo prírodovedy 3. ročníka. Okrem vysvetlenia pojmu životný cyklus, nám porozprávala aj o rozličnej dĺžke života rastlín. Rozširujúcou informáciou o jedovatých rastlinách nás prekvapil fakt, že tieto rastliny vyzerajú nádherne a mnohé pestujeme vo svojom okolí.

            Toto prvé stretnutie nám opäť otvorilo bránu do záhad a tajov prírody.

          • Čisté hory 2017

          • 39.ročník verejnoprospešnej akcie Čisté hory, ktoré každú jeseň organizujú Štátne lesy Tatranského Národného parku, sa  ako každý rok konala aj v Červenom Kláštore. Tejto akcie sa zúčastnili okrem žiakov z Haligoviec aj žiaci našej školy pod vedením Mgr. Márie Rakovej  a Mgr. Maye Howard.  Sme radi, že odpadkov bolo menej ako po iné roky.  Za odvedenú prácu dostali žiaci sladké občerstvenie, teplý čaj, nálepku i pohľadnicu. Tešíme sa na Čisté hory, ktoré sa pravidelne konajú v apríli a ktoré organizuje Správa Pieninského Národného parku. Sme radi, že i tento rok môžeme skonštatovať, že našim žiakom nie je príroda ľahostajná. Ďakujeme všetkým zúčastneným za účasť. (MH,MR)